WhatsApp má velký bezpečnostní problém

WhatsApp má velký bezpečnostní problém
2019-12-18T16:48:49+02:00
• 17. 12. 2019

Zdroj: MacRumors

Pokud patříte mezi uživatele mobilního kecálka WhatsApp, doporučujeme vám mobilní aplikaci aktualizovat, neboť starší verze mají velmi závažnou bezpečnostní chybu. O co přesně jde?

WhatsApp byl nucen vydat aktualizaci

Chyba mohla umožnit špatnému účastníkovi doručit destruktivní zprávu do skupinového chatu, která způsobí rychlé a úplné zhroucení celé aplikace pro všechny členy skupinové konverzace. Problém je tak závažný, že uživatelé jsou nuceni aplikaci odinstalovat a znovu nainstalovat. Kromě toho se uživatel nemohl vrátit do skupinové konverzace, což vedlo ke ztrátě celé historie zpráv na dobu neurčitou. 

S touto informací přišli bezpečnostní analytici z Check Point, přičemž dle jejich zprávy se chyba nachází jak na aplikaci pro Android, tak iOS. K destrukci celé aplikace může dojít velice jednoduše. Stačí, aby útočník použil nástroj webového prohlížeče k úpravě zprávy pro jakýkoli skupinový chat. Následná zpráva by způsobila výše zmíněné zhroucení aplikace pro všechny členy daného skupinového chatu. 

Analytici samozřejmě objevenou bezpečnostní chybu nahlásili společnosti WhatsApp, která okamžitě přinesla opravu v podobě nového instalačního balíčku. Oprava je obsažena ve verzi aplikace 2.19.246 a výše. Nutno podotknout, že tým z Check Point již v minulosti objevili několik problémů spojených s bezpečností aplikace WhatsApp. 

Zdroj: ww.9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat