iPhone by se mohl dočkat Touch ID pod displejem

iPhone by se mohl dočkat Touch ID pod displejem
2019-12-18T09:30:11+02:00
• 18. 12. 2019

Jedním z největších otazníků nad budoucím iPhone je, zda se Apple bude i nadále držet technologie Face ID, anebo nabídne Touch ID umístěné pod displejem telefonu. Pojďme si na tuto otázku odpovědět. 

iPhone se stejným Touch ID jako MacBook Pro?

Apple údajně pokračuje v práci na obou formách biometrické bezpečnosti, přičemž v průběhu dnešního dne, tj. 17. prosince 2019, mu byl udělen patent na jeden senzor. Právě ten by bylo možné použít k otisku prstu a umístěn by mohl být pod displejem. 

Samotný patent hovoří o tom, jakým způsobem by senzor snímal otisky prstů. Stávající telefony s logem nakousnutého jablka s Touch ID používají k snímání kapacitní dotyky, stejnou technologii mimo jiné Apple používá u 13 a 15palcového MacBooku Pro a na novém MacBooku Air. 

Apple se však nyní rozhodl přejít na optickou čtečku, o čemž vypovídá nový 16palcový MacBook Pro, který tuto čtečku nabízí. A právě tato čtečka by mohla být použita pod displejem telefonu. Jak čtečka otisků prstů pod displejem bude fungovat se můžete podívat na přiložených snímcích. 

Existují zde různé možnosti – Apple může buď Face ID nahradit za Touch ID pod displejem, případně nabídne obě formy autentizace. Každá forma biometrické autentizace má své klady a zápory.

Face ID je rychlejší a nabízí okamžitou autentizaci bez nutnosti explicitního zásahu uživatele. To je zvláště výhodné ve chvíli, kdy používáte bankovní aplikace. Senzory však vyžadují určitý prostor na přední straně telefonu. To znamená, že implementace Touch ID by nabídla menší rámečky kolem zobrazovacího panelu. 

Zdroj: ww.9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat