Tmavý vzhled pro WhatsApp se blíží aktualizováno

Tmavý vzhled pro WhatsApp se blíží [aktualizováno]
2019-11-14T17:45:34+02:00
• 14. 11. 2019
3

Aktualizováno 14. 11.

Po měsíci zde máme další náznak, že se blíží finální nasazení tmavého vzhledu u aplikace WhatsApp. Sice se již nějakou dobu testuje, ale stále byl tento design ve vývoji. Nová aktualizace stabilní verze již disponuje tmavou načítací obrazovkou a dokonce je k dispozici tmavá tapeta. Sice se jedná o drobné náznaky, ale vypadá to, že bychom se mohli dočkat ještě tento rok.

Kromě toho nová verze přináší nové grafické zpracování majitele služby, tedy Facebooku, který o sobě nechává znát například v nastavení aplikace nebo načítací obrazovce.

Aktualizováno 7. 10.

Ani po několika měsících není aplikace WhatsApp k dispozici v tmavém vzhledu. První náznaky se objevily v březnu. Nyní jsme se dočkali menšího pokroku v rámci vývoj. WhatsApp bude podporovat nastavení vzhledu u Androidu 10. Pokud budete mít mobil nastavený na tmavý režim, aplikace jej automaticky nastaví také. Bude ale možné změnit tuto volbu a manuálně zvolit světlý nebo tmavý vhled.

Kromě to jsme se dočkali i změny tmavého prostředí. Zatímco minulá ukázka byla v tmavě šedé barvě, nyní se ukazuje, že prostředí aplikace bude v tmavé modré barvě. Mimo to se také ukazuje, že se pracuje na samo destruktivních zprávách. Došlo na rozšíření časového limitu.

Původní článek 26. 3

Mnoho aplikací nyní zavádí tmavý režim a další na něm pracují. Mezi takové se brzy zařadí i WhatsApp, jak se nyní ukazuje.

WhatsApp v tmavém

Populární komunikační služba WhatsApp zřejmě ještě letos získá nový tmavý režim, jak se ukazuje díky webu WAbetainfo. Redaktorům a expertům tohoto webu se podařilo zjistit, že beta verze aplikace obsahuje náznaky tmavého režimu a podařilo se jim ho aktivovat. Bohužel se ukazuje, že nový vzhled je v tuto chvíli připraven jen pro nastavení aplikace jako takové.

WhatsApp testuje hledání obrázků a webový prohlížeč v aplikaci

Zřejmě nějakou dobu potrvá, než bude k dispozici potřebný kód pro zbytek aplikace, ale díky tomu máme aspoň přibližnou představu, v jakých odstínech bude verze pro Android. Není jasné, kdy se podobná novinka začne objevovat i u iOS verze.

V tuto chvíli není k dispozici nový tmavý režim aplikace WhatsApp ani v rámci beta programu. Není k dispozici jakýkoliv přepínač, což je pochopitelné, když jen malá část je připravena. Můžeme očekávat, že v horizontu několika týdnů nebo měsíců bude nový vzhled k dispozici pro beta testery.

logo-app WhatsApp Messenger WhatsApp Inc. Zdarma ANDROID logo-app WhatsApp Messenger Developer Zdarma iOS

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Šiler

15. 11. 2019, 8:17

Tmave pozadi chatu, ktere mate na screenu, tam je uz dost dlouho, je tam dokonce i jine jeste tmavsi, ale to bohuzel problem resi jen castecne, ta bila klavesnice pri psani to totiz dost kazi :D takze tohle bych jako naznak asi nepovazoval.

Konečně ty hlavy pomazané už zjistily, že bílé pozadí je ve všech směrech to nejhorší. Kontrast, spotřeba, šetření očí…
Nechápu, kolik magorů se zhlédlo v tom vyblitém material designu, který je několik let opěvován jako to nejnej.

Týdny nebo měsíce a beta? To je fofr páni vývojáři.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat