WhatsApp a samodestruktivní zprávy – nyní v beta testu aktualizováno

WhatsApp a samodestruktivní zprávy – nyní v beta testu [aktualizováno]
2020-03-15T11:15:37+02:00
• 15. 3. 2020

Zdroj: WhatsApp

1

Aktualizováno 15. 3.

Konečně jsme se dočkali tmavého režimu aplikace WhatsApp pro smartphony se systémy Android i iOS, přičemž se chystá nová podoba i pro webovou verzi. Nyní se očekává, že služba dostane možnost nastavit automatické mazání zpráv po uplynutí nastaveného časového úseku. První informace o novince se objevily v říjnu minulého roku. Vývojáři nadále pracují na této možnosti, přičemž se funkcionalita objevuje v plném nasazení v beta verzi 2.20.83 a 2.20.84. Je tedy možné, že se funkce brzy objeví ve stabilní aplikaci pro všechny uživatele.

Delete Message 1 720x1440 720x1440x Delete Message Time2 720x1440 720x1440x

Zdroj: wabetainfo.com

Je vidět, že se zapracovalo na implementaci funkci, ale co se týče základního nastavení, nedošlo k velkým změnám. Stále budou k dispozici časové úseky v podobě jedné hodiny, jednoho dne, týdne, měsíce nebo roku. Otázkou je, jestli uživatelé něco takového budou chtít využít.

Aktualizováno 29. 11.

Před dvěma měsíci se podařilo objevit, že služba WhatsApp chystá samodestruktivní zprávy. Nyní jsme se dočkali aktualizace a novinka je dostupná pro beta testery. V tomto případě ale nejde o nastavení pro každou zprávu. V rámci informací o kontaktu lze aktivovat mazání zpráv, přičemž se toto nastavení týká celé konverzace. Konkrétně se nabízí smazání po 1 hodině, 1 dnu, 1 týdnu, 1 měsíci, 1 roce.

Zdroj: wabetainfo.com

Novinka bude dostupná i pro skupinové konverzace, ale zde ji bude moci nastavit pouze správce, nikdo jiný. Nová funkcionalita je kompatibilní s připravovaným tmavým vzhledem. Vzhledem k tomu, že současný beta program je zcela plný, není možné se přihlásit k testování. Jedinou možností je instalace APK balíčku.

Původní článek 1. 10.

Komunikační služba WhatsApp nabírá nejrůznější funkce a postupně testuje nové. Například v tomto roce došlo na prodloužení času pro smazání zprávy. Už tehdy se uživatelé vyjádřili, že by ocenili možnost zpráv, které se po nějakém čase smažou, případně zneviditelní. V podstatě očekávali, že by se nabídla obdobná funkce, jakou najdeme například u Messengeru od Facebooku. Nyní dochází k testování této funkcionality.

WhatsApp rozšiřuje časový rámec pro smazání zpráv

WhastApp a mizící zprávy

Ve verzi 2.19.275 aplikace WhastApp se podařilo webu wabetainfo.com objevit, že se chystají destruktivní zprávy. Určité části aplikace se podařilo aktivovat, takže se níže můžete podívat na současnou podobu. Pravděpodobně není finální.

Zdroj: wabetainfo.com

Destruktivní zprávy budou k dispozici minimálně pro skupinové konverzace, kde bude možné nastavit čas, po kterém dojde k smazání konkrétní zprávy. V tuto chvíli se nabízí jen dvě možnosti – 5 sekund nebo jedna hodina. Pravděpodobně finální podoba funkce nabídne širší možnosti.

Wabetainfo.com odhaduje, že se podobná funkce objeví také v privátních konverzacích. Otázka je, jestli novinka bude k dispozici jen přes nastavení konverzace, nebo bude k také speciální tlačítka přímo v chatu.

Zdroje: wabetainfo.com, theverge.com, wabetainfo.com, androidcommunity.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Milan Nedbálek

29. 11. 2019, 12:54

To bude jak v bondovce.
Tato zpráva bude zničena za 10 sekund.
Následně se mi zadýmí z telefonu a hotovo. :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat