Android Q získává rodičovskou kontrolu v rámci Digitální rovnováhy

Android Q získává rodičovskou kontrolu v rámci Digitální rovnováhy
2019-07-17T19:30:43+02:00
• 17. 7. 2019

Zdroj: Google

Google představil nástroj Digitální rovnováha (Digital Wellbeing) pro lepší sledování aktivit na smartphonu s cílem omezení používání některých aplikací. K dispozici jsou také statistiky a nejrůznější další nástroje, které mají přinést větší kontrolu nad smartphonem a zejména jeho užíváním. Již na konferenci Google I/O 2019 jsme se dozvěděli, že Digital Wellbeing získá možnost rodičovské kontroly v rámci Androidu Q. Nyní se konečně objevuje aktivní verze pro otestování.

Novinky v Androidu Q – Wi-Fi, sdílení, Digital Wellbeing

Digitální rovnováha a rodičovská kontrola

Jen tak dát dítěti v dnešní době smartphone do rukou a nestarat se, je dosti nebezpečný krok. Samozřejmostí ze strany rodičů by měla být nějaký osvěta, kontrola a výchova v rámci používání mobilní telefonů. Někteří instalují do smartphonů svých potomků nejrůznější aplikace pro sledování nebo omezování, ale zpravidla se jedná o komplikované nebo drahé nástroje. Digitální rovnováha s rodičovskou kontrolou může nabídnout jednodušší řešení, které je zdarma.

Aktuální beta verze Digital Wellbeing v1.0.257813777 dostává do smartphonů s Androidem Q možnost rodičovské kontroly. Nastavení je poměrně jednoduché a v podstatě stačí nastavit, jestli dané zařízení patří dítěti nebo rodiči.

Následně rodič může mít přehled o tom, jaké aplikace jsou v daném zařízení. Zajímavou funkcí je možnost nastavení limitů pro aplikace, takže lze například zakázat všechny hry v určitém čase. Lze samozřejmě sledovat, které aplikace jsou nejčastěji využívány a jak dlouho. Také lze nastavit čas pro spánek, tedy dobu, kdy nemá potomek využívat smartphone nebo tablet.

V tuto chvíli se jedná samozřejmě o testovací funkce a nelze je v podstatě využít na stávajících zařízeních, pokud tedy nemáte k dispozici Android Q. I po vydání stabilní verze bude tato novinka dostupná jen pro zařízení s Androidem 10. Je tedy otázkou, jestli svému dítěti rodiče koupí nový mobilní telefon nebo obdrží na stávající aktualizaci na Android 10.

logo-app Digital Wellbeing Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat