Aplikace OneNote získává Dark Mode v rámci beta testování aktualizováno

Aplikace OneNote získává Dark Mode v rámci beta testování [aktualizováno]
2019-07-17T18:10:22+02:00
• 17. 7. 2019

Aktualizováno 17. 7.

V květnu jsme vás informovali, že aplikace OneNote získává tmavý režim nazvaný jako Dark Mode, ale novinka byla k dispozici jen testerům v rámci programu Insiders. Nyní se ukazuje, že nový režim je k dispozici pro některé uživatele beta verze aplikace pro Android. Bohužel se v nastavení nenachází jakýkoliv přepínač. Zřejmě tak dochází k synchronizaci s aplikací pro Windows.

Jak si lze všimnout, ještě je zapotřebí několik úprav, aby nový vzhled měl mezi prvky dostatečný kontrast. Dá se předpokládat, že v horizontu několika týdnů bude novinka dostupná pro všechny uživatele.

logo-app OneNote Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Původní článek 9. 5.

Před několika týdny jsme se dozvěděli, že vývojáři chystají nový Dark Mode režim pro aplikaci OneNote pro Windows 10. Bohužel společnost Microsoft tuto informaci nepotvrdila. Nyní je ale vše jinak.

OneNote nabízí Dark Mode pouze pro vybrané

Microsoft zavedl novou funkci pod názvem Dark Mode pro svou aplikaci OneNote. Ta je již nyní k dispozici, ovšem pouze pro tzv. Insiders. S touto informací přišel zahraniční server Neowin. Dark Mode, neboli Tmavý Režim, v tomto případě funguje přesně tak, jak byste očekávali. 

Podporuje rozhraní na šířku či výšku, včetně samotných stránek poznámkového bloku, tmavě šedé barvy namísto bílé, a záhlaví se změní na černou místo fialové. Někteří uživatelé, kteří novinku již testují, na sociální síti Reddit oznámili, že Dark Mode také mění výchozí barvu per. To může v praxi způsobit, že vaše poznámky budou vypadat jinak, než jste původně zamýšleli. 

Prozatím se zdá, že Dark Mode režim je v aplikaci OneNote k dispozici pouze pro několik vybraných Insiderů. Široká veřejnost by se pak této novinky měla dočkat během následujících několika dnů či týdnů. 

Zdroje: neowin.net, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat