Honor 20 míří na globální trh, Honor 20 Pro možná přijde v červenci aktualizováno

Honor 20 míří na globální trh, Honor 20 Pro možná přijde v červenci [aktualizováno]
2019-06-21T13:45:03+02:00
• 21. 6. 2019

Aktualizováno 21. 6.

Po měsíci se začíná něco dít kolem smartphonů Honor 20 a Honor 20 Pro. Vybavenější verze byla v nedohlednu, jelikož neměla potřebnou certifikaci od Googlu na používání jeho služeb v zařízení, ale zřejmě je vše již v pořádku. Bohužel stále nevíme, kdy zamíří Honor 20 Pro na globální trh, popřípadě na ten český.

Co se týče modelu Honor 20, tak se společnost chlubí 1 milionem prodaných kusů na čínském trhu. Nyní nám Honor poskytl informaci, že právě tento model míří na globální trh, ale bohužel ale nebyla zmíněna Česká republika. Zatím nemáme tušení, kdy se začne Honor 20 prodávat u nás.

  • Rusko – 21. červen RUB 27,990
  • Velká Británie – 21. červen £399.99
  • Francie – 21. červen €499.00
  • Německo – 21. červen €499.00
  • Malajsie – 21. červen RM 1,699
  • Itálie – 24. červen €499.00
  • Nizozemsko – 24. červen €499.00
  • Indie – 25. červen INR 32,999
  • Polsko – 28. červen PLN 1999
  • Španělsko – začátek července €499.00

Původní článek 25. 5.

Nedávno jsme se dočkali nových smartphonů Honor 20 a Honor 20 Pro (první dojmy) a podle původních plánů jsme se měli ještě tento měsíc dočkat uvedení základního modelu na český trh, přičemž Pro verze se měla objevit až na přelomu června a července. V současnosti je jejich budoucnost ohrožena. Byli jsme informováni, že oficiální událost spojená s uvedením na český trh byla odložena na neurčito. Nyní se více méně potvrzuje, že odložení je spojeno s problémy kolem společnosti Huawei, která vlastní Honor.

Honor 20 Pro v nedohlednu

Francouzský deník 01net informuje, že se jim podařilo od zástupců společnosti Huawei/Honor získat informaci, že v tuto chvíli má pouze model Honor 20 licenci na Android, tedy i na služby Googlu. Údajně byla udělena těsně před začátkem sankcí uvalených americkými úřady na společnost Huawei. Vyšší model Honor 20 Pro nemá licenci, takže by se mohl prodávat po světě jen bez Google služeb, což by z mobilu vlastně udělalo nepoužitelné zařízení, když Huawei ještě nemá připravené alternativy.

Sice se dá podotknout, že v tuto chvíli byla udělena dočasná licence na 90 dnů pro společnost Huawei pro obchodování s americkými společnostmi, ale tam nespadá certifikování nových zařízení. V podstatě Huawei může jen obdržet základní podporu. Honor 20 Pro se zřejmě jen tak nedostane do prodeje, pokud nepočítáme možnost uvedení na čínském trhu, kde se dodávají mobily bez Google služeb.

Huawei zařízení odebrána z Android Enterprise certifikace

Nabízí se v podstatě jen dvě možnosti. Společnost může zrušit globální prodej, nebo počká, jak se vyřeší celá situace kolem amerického zákazu. Honor 20 Pro je tak první obětí současného stavu. Podobný osud může potkat i Huawei Mate 30 Pro. Sice se plánuje uvedení operačního systému přímo z dílny Huawei nebo posílení vlastního obchodu s aplikacemi, ale na to si budeme muset počkat až na příští rok.

Zatím tedy ani nevíme, kdy se u nás začne prodávat Honor 20, ale zjevně společnost nasadí agresivnější marketing, aby se navrátila investice.

Zdroje: 01net.com, androidcommunity.com, winfuture.de, gizchina.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat