MeWe jako alternativa k Facebooku, Google+ a Twitteru?

MeWe jako alternativa k Facebooku, Google+ a Twitteru?
2019-02-05T09:40:36+02:00
• 5. 2. 2019
10

Největší sociální sítí světa je jednoznačně Facebook. V nejrůznějších koutech světa najdeme alternativy, ale z pohledu globálního působení bychom mohli považovat za konkurenta Twitter a donedávna ještě Google+. Bohužel se brzy rozloučíme se sociální sítí od Googlu, což dává příležitost novým a menším hráčům. I my na Dotekomanie.cz hledáme alternativy, abychom nebyli závislí jen na mainstreamu. Vyslechli jsme komunitu přeživších na Google+ a přidáváme se na novou platformu MeWe, která by měla pokračovat v odkazu Google+.

MeWe jako zajímavá alternativa

Když Google+ startovalo, tak se jednalo o sociální síť pro geeky a technologické nadšence. Postupem času se začali přidávat i běžní uživatelé, kteří si nejvíce cenili základního pravidla této sítě – žádné reklamy. Těch je na Facebooku požehnaně. Twitter je má také, ale tam je uživatel omezen jinými pravidly, byť už neexistuje limit 140 znaků, nově jen 280 znaků na příspěvek.

S koncem Google+ komunita této sociální sítě hledala alternativu, jelikož mnozí jednoduše nechtějí pro svůj digitální život používat Facebook nebo Twitter. Případně mají tyto sociální sítě na jiné účely. Zaznamenali jsme, že spousta uživatelů (i z Česka) přechází na MeWe.

MeWe má jednoduchá pravidla – žádné reklamy, žádné sledování uživatelů. Tvůrci si zakládají na tom, že data uživatelů se neprodávají a také nezneužívají pro politické hry. Sociální síť sama o sobě se nemůže v některých případech rovnat větším konkurentům, ale na druhou stranu naslouchá uživatelům a snaží přinášet užitečné možnosti.

V tuto chvíli například se plánuje, že příspěvky budou viditelné i zvenčí, tedy mimo sociální síť, pokud budou mít status veřejné pro všechny. Co se týče příspěvků a kontaktů, berou tvůrci soukromí opravdu vážně. Je zde dost možností v nastavování toho, co má být viditelné pro kontakty a co pro všechny uživatele této sítě.

Chat, skupiny, stránky

Kromě soukromých profilů MeWe disponuje i skupinami, kterých je přes 60 000, a to nepočítáme soukromé skupiny. Nově lze zakládat stránky, pokud chcete propagovat svou značku, blog, nebo firmu. K dispozici je také chat, který je dostupný mezi uživateli, případně i v rámci skupin jako takových.

Dotekomanie.cz na MeWe

V redakci jsme se rozhodli dát šanci této sociální sítě, a proto jsme založili stránku Dotekomanie.cz na MeWe (odkaz na MeWe). Ačkoliv zatím zveřejňování článků na této síti je tak trochu kostrbaté, aspoň z pohledu automatizace (v podstatě nyní neexistuje), tak věříme, že MeWe je reinkarnací dřívější podoby Google+.

Kromě toho jsme založili i skupinu Smartphone CZ/SK (odkaz na MeWe), jako alternativu k největší komunitě v Česku na Google+.

Vyzkoušejte MeWe a dejte nám vědět do komentářů, jak se vám tato alternativa líbí. Případně se můžete podívat na české video tutoriály od Miroslava Ondříška.

logo-app MeWe MeWe Zdarma ANDROID logo-app MeWe zdarma iOS

Dotekomanie.cz také najdete na sociálních sítích

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Jen dodám, že kromě MeWe (náhrada za ***** píp **** píp **** píp Facebook) je také dobré Ello (náhrada za Instagram) :)

Jirka Dittrich

7. 2. 2019, 9:02

Za mne dobrá náhrada, snad se přidají ostatní, díky

Richard Fabián

6. 2. 2019, 11:21

ani facebook, ani mewe, ani jiné podobné blbosti používat nechci :)

Lucie Budínová

VIP 5. 2. 2019, 16:41

Dokud MeWe nebude v češtině a bude tam omezení na fotky a videa v podobě 8GB, tak se tam moc lidi nepohrnou pokud to budou vědět.

David Nejeral

5. 2. 2019, 19:00

Omezení na fotky a videa tam není. když budete platit, můžete mít kapacitu jakou chcete. Ano tvůrci musí nějak síť uživit. A jdou na to jinak než Facebook který pomalu prodává váš život. Narovinu říkají, že nic není zcela zdarma. Záleží o co člověku jde. Někdo si cení soukromí, někdo ne.

Síť je zatím mladá a čeština není jaksi světový jazyk. Facebook také nebyl v češtině od začátku.

Přemysl Vaculík

VIP 5. 2. 2019, 19:28

To je tak, když nikdo nechce reklamu a zároveň nikdo nechce platit… :)

Lucie Budínová

VIP 5. 2. 2019, 20:54

Ano já vím že když lidi budou platit tak že omezení tam nebude, ale ne každému se chce platit. Takhle jsem to i myslela.

Michal Škrbel

6. 2. 2019, 15:15

Omezení na 8GB je pro běžné použití naprosto nepodstatné, vztahuje se pouze na přímo nahrávané soubory. To může být možná problém např. pro fotografy, pokud by chtěly své snímky sdílet přímo na MeWe, ale většinou mají své výtvory uložené někde jinde a na MeWe sdílejí jen odkazy na svá alba. Spravovat svou sbírku na více místech nedává příliš smysl. Pro běžné použití to opravdu nijak omezující není, např. já už jsem na MeWe téměř půl roku a z oněch 8GB jsem vyčerpal přesně 0,02GB a to se nijak neomezuju. A pokud to odradí uživatele typu „hele co jsem měl dnes k obědu“, tak tomu jedině zatleskám.

Hlavně nebuďte závislÝ na pravopisu…

Přemysl Vaculík

VIP 5. 2. 2019, 18:52

Hups, díky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat