Google Mapy rozšiřují hlášení dopravních komplikací aktualizováno

Google Mapy rozšiřují hlášení dopravních komplikací [aktualizováno]
2019-10-20T10:13:52+02:00
• 20. 10. 2019
9

Aktualizováno 20. 9.

Tentokrát jsme nemuseli dlouho čekat na dostupnost aktualizace. Jak se dalo předpokládat, Google aktivoval nové možnosti hlášení v aplikaci Google Mapy skrze své servery. Měli byste tak mít novinky k dispozici ve své aplikaci již nyní.

Aktualizováno 17. 9.

Po měsíci a půl Google oznamuje další možnost hlášení dopravních komplikací ve službě Google Mapy. Tentokrát jsme se dočkali novinek jako uzavření dopravního pruhu, nepojízdné vozidlo a objekt na silnici. Zatím nevíme, kdy se novinky objeví v aplikacích. Google mimo jiné dodává, že tyto funkce budou dostupné i ve verzi pro iOS.

Aktualizováno 5. 9.

Před pěti měsíci došlo na rozšíření funkce hlášení v aplikaci Google Mapy. Tehdy se jednalo o možnost informování o zpomalení provozu (kolona). Nyní se začíná objevovat další možnost v podobě stavby na silnici (český název zatím neznáme). Pokud novinku již pozorujete v aplikaci, dejte nám vědět do komentářů.

Aktualizováno 5. 4.

Již v minulém roce se objevila novinka v podobě hlášení nehod a měření rychlosti v aplikaci Google Mapy. Ačkoliv funkce jako taková není stále dostupná pro všechny uživatele, Google pokračuje ve vypůjčování funkcionality ze služby Waze, kterou vlastní. Nyní jsme se dočkali možnosti nahlášení zpomalení provozu.

Sice se jedná o malou drobnost, ale může Googlu napomoci v identifikaci komplikací v dopravě. Zatím se musel spoléhat jen na data sesbíraná automaticky z používání aplikace Google Mapy, z čehož se snažil určit, jestli je nějaký problém. Nyní mu postačí dostatečné množství nahlášení zpomaleného provozu a může díky tomu navrhnout objízdné trasy pro ostatní uživatele. Stále nevíme, kdy dojde k plnému rozšíření novinky, nebo jestli se dočkáme dalších možností hlášení.

Aktualizováno 7. 11.

V červenci bylo zaznamenáno, že si Google pohrává s možností hlášení dopravních událostí ve službě Google Mapy. Nyní se ukazuje, že malé procento uživatelů dostalo možnost nahlášení dopravní nehody nebo měření rychlosti.

Novinka se objevuje jen v módu navigace a obsahuje pouze dvě výše uvedené možnosti. Je tedy vidět, že se stále pracuje na této možnosti, ale otázkou je, kdy se jí dočkají všichni uživatelé. Za několik měsíců se Google daleko neposunul. Naštěstí je zde stále možnost využívat Waze, což je komunitní navigační aplikace, dnes již také od Googlu.

Původní článek 2. 7.

Jednou z hlavních předností mobilní navigace Waze je interakce uživatelů. Jedná se o funkci, kterou prozatím nikdo nenabízí, dokonce ani Google Mapy. Uživatelé aplikace Waze mohou okamžitě nahlásit nehody, uzavření silnic, pozorování vozidel policejními jednotkami a tak dále. Díky tomu se vytvořila určitá komunita mezi lidmi, kteří si takto navzájem pomáhají. Jedná se pravděpodobně o hlavní důvod, proč je aplikace Waze mezi širokou veřejností tak oblíbená. 

V minulosti se již několikrát Google u své konkurence Waze inspiroval a nyní má pod hledáčkem další funkci. Podle zahraničního serveru AndroidPolice se v nové verzi Google Mapy 9.79 nachází podobná funkce, kterou nabízí Waze. 

Google Mapy budou umět hlášení dopravních nehod

Ve své podstatě máte v tomto případě tři možnosti – ano, ne a nejsem si jist. Jednu z těchto voleb si budete moci vybrat v případě, že se vás aplikace Google Mapy zeptá, zda se v daném místě stále nachází dopravní nehoda a tak dále. To znamená, že nová funkce pouze „žádá“ o potvrzení dopravní nehody.

Prozatím není vůbec jisté, jestli je funkce v první fázi, kdy se ji vývojáři snaží otestovat, anebo zda se jí dočkáme již v příští verzi 9.81. Tak či onak vás o tom budeme co nejdříve informovat. Nicméně, je skvělé, že se Google snaží integrovat do svých map nové a praktické funkce. 

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, blog.google, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Figala

5. 9. 2019, 21:02

Taky…

Daniel Rokos

5. 9. 2019, 16:59

V beta verzi již je déle!

Přemysl Vaculík

VIP 5. 9. 2019, 17:11

Taky mám betu a nic tam není.

Anoniim Anoniimovic

28. 12. 2018, 19:57

Doufám že to teda určitě bude fungovat, protože jsem používal waze (po doporučení od http://www.dopravniznaceni.com/Nejlepsi-aplikace-pro-sledovani-dopravni-situace ) ale poslední dobou si myslím že je nějaký divný

Jonáš Loskot

3. 7. 2018, 8:41

Vy asi nevíte, že Google KOUPIL aplikaci auta Waze. Protože pokud ano, tak byste nenapsali takovou hovadinu jako je „V minulosti se již několikrát Google u své konkurence Waze inspiroval…“! Nechápu některé lidi z redakce tohoto webu…

Zdeněk Koutský

VIP 3. 7. 2018, 10:27

Ano, víme, že Google koupil aplikaci Waze, a to v roce 2013. To však neznamená, že by se nikdy neinspiroval. Navíc to pořád určitá konkurence pro Google Mapy je. Navíc jsme podotkli, že je to jeho vlastní konkurence, co se týče navigace.

Ota Navrátil

7. 11. 2018, 9:23

Je to možná trochu nešťastně formulované. Nicméně věčně je to správně a článek mě neuvedl v omyl.

Ota Navrátil

7. 11. 2018, 9:24

Je to možná trochu nešťastně formulované. Nicméně věčně je to správně a článek mě neuvedl v omyl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat