Google láká na herní streamovací službu aktualizováno

Google láká na herní streamovací službu [aktualizováno]
2019-03-12T19:00:49+02:00
• 12. 3. 2019

Aktualizováno 12. 3.

Již za pár dnů se odehraje Game Developers Conference, kde vystoupí i Google se svými novinkami. S největší pravděpodobností půjde streamovací službu pro hráče. Zatím se neví, jestli se bude jednat o další fázi testování, nebo se dočkáme stabilní verze určené pro všechny zájemce. Je zde také možnost, že novinka bude dostupná jen na některých trzích. Nyní jsme se dočkali první upoutávky , v které lze vypozorovat několik typů her. Možná půjde o službu Yeti, jejíž součástí bude i specifický hardware.

Původní článek 19. 2.

Google před nějakým časem oznámil Project Stream zaměřený na hraní her. Ve své podstatě se jedná o cloudovou službu, s kterou můžete hrát ty nejlepší a nejnáročnější herní tituly ve webovém prohlížeči, konkrétně v Chromu. Technický test, kam bylo pozváno několik testerů, byl ukončen a Google dál pracoval na vylepšení. Možná se nyní dočkáme oficiálního uvedení.

Project Stream

V rámci technického testu byla k dispozici jen jedna hra – Assassin’s Creed Odyssey. Více se beta testeři nedočkali. Nyní se ale ledy pohnuly a vypadá to, že Google představí novinky v rámci Project Stream. Zatím se jedná jen o odhad založený na pozvánkách, které rozeslal novinářům.

Konkrétně je láká na Game Developers Conference (GDC), kde obvykle představoval jen novinky pro Android Games. Nyní si nechává více záležet a zřejmě uvede novinky pro Project Stream. Jsou možné dvě varianty. První by mohla nabídnout rozšíření testování o další herní tituly a otevřenější beta testování.

Pozvánka Googlu

Druhá, méně pravděpodobná, by mohla nabídnout oficiální spuštění služby jako takové. S největší pravděpodobností by zde byl měsíční poplatek. V podstatě byste mohli hrát ty nejnovější herní tituly i na Chromebooku nebo jakémkoliv počítači. Nebylo by zrovna nutné pořizovat herní stroj a navíc byste mohli hrát odkudkoliv se stabilním a rychlým připojením k internetu.

Google naplánoval tiskovou konferenci na 19. března. Musíme si tedy ještě nějakou chvíli počkat, co vlastně Google plánuje a co představí.

Zdroje: androidauthority.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat