Google Play Knihy s novým designem

Google Play Knihy s novým designem
2019-01-13T10:25:07+02:00
• 13. 1. 2019

Google pokračuje v nasazování nového designu u svých aplikací. Nedávno jsme se dočkali drobnějších grafických změn v Obchodě Play a nyní zde máme menší předělávku u Google Play Knih, respektive aplikace pro zařízení se systémem Android. Webová forma zůstává nezměněná.

Google Play Knihy ve světlém?

V první řadě jsme se dočkali nasazení bílé barvy ve větším rozsahu. Původní typická modrá je na ústupu a používá se spíše jen pro zvýraznění některých prvků. Například kategorie jsou čistě bílé a horní část aplikace také. Samozřejmě došlo i na změnu ikon ve stylu nového Material Designu.

Původní vs. nová verze

Jak je vidět na porovnání níže, nový design ještě potřebuje několik úprav. Ostatně se jedná zřejmě o testovací verzi, která je dostupná menšímu počtu uživatelů. Pakliže Google neudělá více změn, zřejmě se dočkáme zmenšení jednotlivých náhledů knih, díky čemuž by bylo k dispozici více obsahu na jedné obrazovce.

Původní vs. nová verze

Co se týče samotného čtení, moc změn se neodehraje. Jen došlo na přeuspořádání několik položek a mírné úpravy v rozměrech jednotlivých prvků.

Původní vs. nová verze

Mnohým se možná nebude zamlouvat změna základní aplikace do bílé podoby, ale můžeme předpokládat, že Google vše dělá záměrně, aby následné nasazení tmavého vzhledu bylo jednodušší. Google se již nechal slyšet, že tmavý vzhled je lepší volbou pro úsporu energie. Navíc by další verze Androidu měla více podporovat tmavý design, ale k tomu je zapotřebí upravit všechny aplikace od Googlu, zejména ty nativní.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat