iPhone XR je prodávanější než iPhone XS, šlape na paty také XS Max

iPhone XR je prodávanější než iPhone XS, šlape na paty také XS Max
2019-01-13T08:59:20+02:00
• 13. 1. 2019
3

Apple koncem loňského roku představil své současné vlajkové modely, od kterých se mělo za to, že společnosti vydělají jmění. To se ale nakonec nestalo, vlastně Apple zažil úplný opak – místo růstu jeho podíl na trhu klesá a s ním i prodeje. Velkou otázkou ale doposud bylo, jak si vlastně iPhone XS, XS Max a XR vedou – který z modelů se nejvíce prodává. 

iPhone XR téměř králem loňských modelů

Analytická společnost Mixpanel vydala svou výzkumnou zprávu, ve které je uvedeno, že iPhone XR jednoznačně porazil vlajkový model iPhone XS, tedy alespoň co se prodejních čísel týká. Na tento model ze začátku znatelně ztrácel. V průběhu týdnů a měsíců však prodeje dorovnal a nakonec jej i v prodejích porazil.

Podle analytiků bude iPhone XR ve svém prodejním růstu pokračovat, a to tak, že předběhne i nejdražší variantu iPhone XS Max. Poněkud bizarní informací je, že se velmi dobře dařilo starším modelům. iPhone 8, který je více než rok starý, se na trhu stále velmi slušně prodává. Lehký pád v prodejích pak zaznamenal vyšší model iPhone 8 Plus. 

Samozřejmě musíme brát v úvahu, že jsou tato čísla založena na odhadech, nikoliv jasných a přesných čísel. Těch už se zřejmě nikdy nedočkáme, neboť Apple sám prohlásil, že prodejní čísla zveřejňovat nebude.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Lukáš Pavlica

13. 1. 2019, 15:47

Tak to muselo prijit.. Nelze donekonecna vydelavat… Je videt ze se jisti… Uz nebudou radeji ani rikat cisla prodeju, aby jim to netahlo akcie dolu… Marne, cina je velka konkurence za tretinu ceny… Spis mne zajima jak se k cele situaci postavi… Protoze i prodeje pocitacu a tabletu jdou hodne dolu… Bude zajimave sledovat co provedou…

Jaroslav Hronek

13. 1. 2019, 10:27

Tak to si mohl koupit jen zoufalec, který chce IPhone za každou cenu. Není jediný důvod si kupovat telefon plný kompromisů, osekaný jen proto, aby výroba nestála majlant a aby se vydělalo co nejvíc. Kdejaká čína za 12000 má lepší parametry

Richard Fabián

13. 1. 2019, 17:30

Kde jaký zoufale je zaprisahly Applu a nepřesvědčíš je ani logickými argumenty.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat