OPPO A7 oficiálně představeno, nabízí malý výřez v displeji a velkou baterii

OPPO A7 oficiálně představeno, nabízí malý výřez v displeji a velkou baterii
2018-11-20T06:49:29+02:00
• 20. 11. 2018

Čínská společnost OPPO v září letošního roku uvedla na trh model pod názvem OPPO A7X. Jedná se o mobilní telefon, který je vybaven čipovou sadou Helio P60. Čínský producent do telefonu nasadil poměrně výkonnou sestavu hardwaru, ale přesto bude hledat útočiště spíše jen ve vyšších patrech střední třídy. Telefon potěší řadou technologií a samozřejmě nechybí ani umělá inteligence. 

Výrobce však nyní uvedl také model OPPO A7 s méně výkonným procesorem Snapdragon 450. Novinka by měla být dostupná hlavně na asijských trzích, jako je Čína, Nepál a Srí Lanka. Telefon je, kromě méně výkonného čipu, vybaven také výřezem v displeji či nadstandardní kapacitou baterie. Pojďme si tedy nový telefon podrobněji představit. 

OPPO A7 nabídne skvělou cenu

OPPO A7 přichází v opravdu vkusném kabátku, neboť zadní stranu telefonu doplňuje lesklé sklo. Celkové konstrukční rozměry zařízení činí 155,9 x 75,4 x 8,1 mm, přičemž hmotnost se zastavila na 168 gramech. 

Telefon je mimo jiné vybaven velkým 6,2palcovým IPS LCD displejem s antireflexní vrstvou a Corning Gorilla Glass ochranou. Samotný displej pak zaobírá 88,3 % přední části. Srdcem celého přístroje je pak procesor Snapdragon 450 s taktem 1,8 GHz. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se stará operační paměť s kapacitou 4 GB. 

Pro ukládání soukromých dat je připraveno vnitřní 64 GB úložiště, které je samozřejmě možné rozšířit o dalších 256 GB, a to pomocí microSD karty. Pojďme se ale společně přesunout na zadní stranu telefonu, kde se nachází hned dvojice fotoaparátů. Jak jsem již v odstavci výše zmínil, OPPO A7 je vybaveno duálním fotoaparátem. K dispozici tak je 13 + 2 Mpx fotoaparát. Fotoaparáty podporují samozřejmě bokeh a další standardní funkce, jako je například HDR. 

Vše pak pohání operační systém Android ve verzi 8.1 Oreo s nadstavbou ColorOS 5.2. O pořádnou dávku energie se stará akumulátor s kapacitou 4 230 mAh. Cena telefonu byla stanovena na 230 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 5 060 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 22 Kč za jeden americký dolar. Telefon bude v prodeji od 22. listopadu letošního roku.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat