Nepředstavená Xperia XA3 se bude jmenovat Xperia 10, odhaluje render aktualizováno

Nepředstavená Xperia XA3 se bude jmenovat Xperia 10, odhaluje render [aktualizováno]
2019-02-21T19:30:28+02:00
• 21. 2. 2019
2

Aktualizováno 21. 2.

Evan Blass (@evleaks) zveřejnil render top modelu a přidal k tomu ještě tiskové rendery zástupců střední třídy. Na první pohled se jedná jen o další tiskové materiály, ale tentokrát se dozvídáme nové názvy nadcházejících novinek. Původně jsme očekávali modely Xperia XA3 a Xperia XA3 Plus. Nyní je ale více méně jasné, že se novinky budou jmenovat Xperia 10 a Xperia 10 Plus.

Aktualizováno 13. 2.

Není to tak dávno, co se objevily rendery nadcházejících novinek od společnosti Sony. Zatím jsme měli možnost předběžně vidět Xperia XA3, ale dnes se objevují další, na kterých je základní model Xperia XA3 po boku s Xperia XA3 Plus. Menší model by měl nabídnout 5,9palcovou úhlopříčku, zatímco větší Plus model nabídne 6,5 palců. Oba panely by měly mít Full HD rozlišení.

V obou případech by měl výkon zajišťovat procesor Snapdragon 660, což sice není nejnovější model, ale svým výkon rozhodně neurazí. Operační paměť by měla být o velikosti 4 GB a pro data bude určeno 64GB úložiště.

Aktualizováno 6. 2.

Sony si zřejmě půjde vlastní cestou a zatím se nenabídne výřezy v displejích, či nějaké díry. Například spekulace kolem top modelu naznačují, že bude použít displej s poměrem stran 21:9. Podobné specifikace najdeme i u modelu střední třídy, tedy Xperie XA3. Dříve jsme měli k dispozici rendery založené na CAD schématech, nyní se objevily tiskové rendery, které poukazují na použití velmi vysokého displeje, tedy s poměrem 21:9. Konkrétně by měl nabídnout rozlišení 2560 x 1080 pixelů.

Jak si můžete všimnout, nad displejem se nachází výrazný prostor pro foťák a reproduktor. Zadní strana nabídne duální foťák a samotná čtečka otisků prstů bude na boku.

Původní článek 3. 10.

Společnost Sony nedávno představila svou novou vlajkovou loď Xperia XZ3, a to již v tradičním půlročním cyklu. To ale není vše, čeho se v tomto roce od tohoto japonského giganta dočkáme. Údajně je totiž v přípravách model Xperia XA3. 

S touto informací na internet přišel zahraniční server GSMArena, který se dokonce pochlubil také s neoficiálními rendery. Jestliže jsou informace pravdivé, měli bychom očekávat mobilní telefon s duálním fotoaparátem na zadní straně. 

Xperia XA3 by mohla nabídnout stereo reproduktory

Prozatím bohužel neznáme bližší specifikace hardwaru, to ale vůbec nevadí. Mnoho informací lze totiž zjistit ze samotných renderů. Údajně by připravovaná novinka měla nabídnout zastaralý 3,5 mm jack konektor pro připojení drátových sluchátek, přesněji v horní části. 

Zajímavostí je, že by se zde měla nacházet také čtečka otisků prstů, a to na pravém boku telefonu. Dokonce bychom se měli dočkat zcela nového portu USB-C, vedle něho pak dvou zdířek – pravděpodobně pro stereofonní reproduktory. 

Xperia XA3 by s největší pravděpodobností měla nabídnout konstrukční rozměry 155,7 x 68,3 x 8,4 mm. K dispozici by měl být také 5,9palcový displej s rozlišením 1 088 x 2 160 pixelů a s poměrem stran 18: 9. Telefon nabídne také procesor Snapdragon 660 a operační paměť s kapacitou 6 GB.

Zdroje: gsmarena.com, 9to5google.com, fonearena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

No ne jen čelo ale celkově je to takový jako meč nebo dálkové ovládání :D

achjo, jdu napsat svému krejčímu, že potřebuji větší kapsy a mámě, že jsem se měl narodit s většíma rukama

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat