Galaxy P30 bude asi jen další „tuctovka“ aktualizováno

Galaxy P30 bude asi jen další „tuctovka“ [aktualizováno]
2018-09-29T14:40:52+02:00
• 29. 9. 2018
1

Aktualizováno 29. 9.

Proslýchalo se, že by Samsung měl představit smartphone vyšší střední třídy, který by měl mít čtečku otisků prstů v displeji. Následně se objevily náznaky příchodu modelu Galaxy P30. Bylo tedy pravděpodobné, že se jedná o očekávanou novinku. Nyní se ale ukazuje, že Galaxy P30 bude jen další mobil, zřejmě nižší střední třídy. Díky čínské certifikační autoritě se Galaxy P30 poprvé ukázalo na fotografiích.

Na nich jde vidět, že čtečka otisků prstů je na zádech. Kromě toho duální foťák zřejmě nabídne jen základní možnosti. Sekundární totiž nevypadá, že by měl nabízet lepší snímky než ten hlavní.

Původní článek 26. 9.

Jihokorejská společnost Samsung se ve světě proslavila nejen svými smartphony, ale také skvělými AMOLED displeji. Téměř každý její mobilní telefon je právě tímto zobrazovacím panelem vybaven. O to zajímavější je nová informace, kterou poskytl zahraniční server SamMobile.

Dle jeho slov se společnost Samsung nyní soustředí na dva nové kousky, které nabídnou LCD panely. Údajně by se mělo jednat o modely Galaxy P30 a P30+. Je tedy jasné, že se tyto dva modely zařadí do střední třídy, kde budou konkurovat jiným značkám.

Galaxy P30 a P30+ s čtečkou otisků prstů v displeji

Nadcházející model Galaxy P30 nese kódové označení SM-G6200 a k dispozici bude ve dvou variantách se 64GB a 128GB úložným prostorem. U obou modelů bude možné rozšířit prostor pro data pomocí microSD karet. K očekávanému cenovému rozpětí budou k dispozici také varianty s operační pamětí 4 a 6 GB. Oba modely by také měly nabídnout čtečku otisků prstů implementovanou přímo v displeji.

Pakliže se potvrdí informace o LCD panelech, je jasné, že nebude použita aktuálně nejrozšířenější technologie čtení otisků prstů pod displej. U současných optických je totiž nutné, aby byly použity AMOLED panely. Místo toho se použije pravděpodobně ultrasonická technologie od společnosti Qualcomm.

Mimo hardwarových specifikací jsme se dočkali také barevných variant. V prodeji by tak měla být černá, modrá, růžová a červená varianta. Pokud jde o dostupnost, předpokládá se, že Galaxy P30 a P30+ bude oficiálně v prodeji během příštího měsíce. Prodej bude nejprve zahájen v Číně a poté také v dalších částech světa. 

Zdroje: phonearena.com, sammobile.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jak jinak :-D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat