Google Play Points oficiálně a omezeně aktualizováno

Google Play Points oficiálně a omezeně [aktualizováno]
2018-09-18T14:20:51+02:00
• 18. 9. 2018
3

Aktualizováno 18. 9.

Nakonec jsme nemuseli dlouho čekat a máme zde novinku v podobě Google Play Points. Ve své podstatě se jedná o systém odměňování, kde uživatel sbírá body za nákupy v Obchodě Play. Uživatelé je získávají za nákupy aplikací a her, za provedení mikro transakce nebo za nákupy v Google Play Books, Google Play Movies nebo Google Play Music. Započítávají se pravidelné měsíční platby. Uživatel po určitých bodech dosahuje vyšších úrovní.

Google uvádí, že nasbírané body lze vyměnit za různé položky ve hrách či aplikacích, případně je lze proměnit za kredity do Obchodu Play. Celý systém by se dal nazvat jako věrnostní program. Bohužel je v tuto chvíli omezen jen japonský trh. Kdy a jestli dojde k rozšíření k nám, zatím nevíme.

Původní článek 6. 9.

Google pravděpodobně připravuje jednu zajímavou novinku pro svůj obchod s aplikacemi a hrami. Zatím nemáme k dispozici oficiální informace, ale v aplikaci Google Play Store (verze 11.6.15) byla objevena zmínka o Google Play Points společně s několika obrázky.

Google Play Points

Z dostupných informací se dá konstatovat, že Google Play Points bude forma odměny za nákupy v obchodě a v samotných hrách a aplikacích. Čím víc tedy utratíte, tím více získáte kreditů v rámci Google Play Points. Ty následně budete moci proměnit za bonusový obsah nebo je použít pro nákup jiného obsahu v rámci Obchodu Play.

Google pravděpodobně nastaví poměrně jednoduchý kurz pro získávání kreditů. Za každý utracený dolar uživatel získá jeden bod v rámci Google Play Points. Co následně bude moci dělat s nasbíranými body bude upřesněno až novinka bude oficiálně dostupná.

Kromě získávání bodů se také dočkáme i odznáčků, které bude reprezentovat, kolika bodů daný uživatel dosáhl. V tuto chvíli víme celkem o pěti úrovních, ale již se nepodařilo zjistit, kolik potřebujete na dosažení konkrétní úrovně.

Google tímto chce s největší pravděpodobností dosáhnout většího zapojení uživatelů a zejména je přesvědčit k nakupování aplikací a her. To by samozřejmě zvýšilo příjmy samotné společnosti, ale i sami vývojáři by mohli na tomto programu těžit. Získali by další prostředky pro vývoj nového obsahu a udržování stávajícího.

V tuto chvíli aplikace Google Play Store obsahuje jen střípky a je velmi těžké odhadovat, kdy by mohlo dojít k oficiálnímu spuštění Google Play Points. Samozřejmě je otázka, jestli se někdy dočkáme. Už teď tak trochu předpokládáme, že pokud dojde ke spuštění, nebude program Google Play Points dostupný na každém trhu. V první řadě se asi dočkají uživatelé USA a následně dojde k rozšíření do některých států. Není jisté, jestli se čeští uživatelé dočkají, případně jestli bude k dispozici plná verze této novinky.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Předpokládám, že to bude počítat i zpětně.
Za tu dobu co mám Android jsem v GP utratil dost peněz a dostal se do stádia, že další nové aplikace potřebuji už jen minimálně.

SticklerStickleru

6. 9. 2018, 10:08

Tak to se těším :D
Za poslední 3 roky jsem nechal v Google Play asi tak 7tis. Kč :D :D :D :D
#JsemBlázen
To víte hlavně hudba

Přemysl Vaculík

VIP 6. 9. 2018, 10:34

No nevím, jestli se tam bude počítat předplatné. Řekl bych že ne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat