Hlavní důvody, proč AirPower není na trhu

Hlavní důvody, proč AirPower není na trhu
2018-09-19T16:21:44+02:00
• 19. 9. 2018
3

Dokážete si představit, že by někdy Apple vytvořil produkt, který by se mu hrubě nepovedl? Již několik let vnímáme jablečného giganta jako bezchybnou společnost, která vydělává neuvěřitelné peníze. Bohužel ale i mistr tesař se někdy utne a Apple je toho krásným příkladem.

Už je to rok a kousek, kdy nám Apple představil skvělou bezdrátovou nabíječku AirPower. Dalo by se říci, že se na oko jednalo o (r)evoluční podložku, neboť její hlavní předností je nabíjení až tří zařízení najednou. Problém však je, že ani po celým roce není na trhu ve volném prodeji. Kde je tedy problém?

Hledá se AirPower, značka spěchá

My iOvce jsme skutečně během podzimní keynote čekali nějakou informaci týkající se AirPoweru. Apple ale na nás hodil „bobek“ a dělal, jako kdyby takové zařízení nikdy v historii neodhalil. Tudíž místo toho, aby vše napravil a prozradil další informace, rozhodl se většinu fotografií ze svého webu smazat. Toho si samozřejmě všimlo hned několik zahraničních serverů. 

Dle všeho se Apple nyní potýká s velmi nepříjemnými problémy, a jak se zdá, ani za celý rok se mu je nepovedlo odstranit. Největší kámen úrazu je prý neobvyklé přehřívání nabíječky, což má v praxi vliv i na nabíjené přístroje, které jsou na podložce položeny. 

Zajímavé je, že v této chytré nabíječce běží upravená verze iOS. Ta je bohužel dle zahraničního serveru 9to5mac naprosto špatně odladěná. Ptáte se, k čemu je zde používán operační systém? Odpověď je velmi jednoduchá. Upravená verze iOS se v praxi má starat o komunikaci s nabíjenými zařízeními.

AirPower se potýká se třemi problémy

Celkově se objevují tři problémy, se kterými Apple u AirPoweru bojuje. Dva jsme již nyní vyjmenovali. Třetím velkým problémem jsou prý cívky, které se v těle nabíječky vzájemně ruší. V AirPoweru je celkem 21 cívek o 24 různých výkonech. A zde je právě kámen úrazu.

Vůbec bychom se nedivili, kdyby Apple nakonec od projektu dal ruce pryč. Určitě bychom mu to neměli tak za zlé, jako kdyby jej uvedl do prodeje a uživatelé by se mohli potýkat s nepříjemnými, až bezpečnostními problémy. 

Proč máme rádi Apple? Protože jeho produktům zkrátka věříme a máme k nim jakýsi cit. Nejsem si ale jist, že bychom měli důvěru i k AirPoweru, kdyby jej nakonec Apple na trh uvedl. Co myslíte vy? Napište nám do komentářů pod článek, budeme rádi za vaše názory. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Richard Fabián

20. 9. 2018, 8:22

„bezchybná“ a „revoluční“…… Bejvavalo, tak 6 let zpět možná

Matěj Vondráček

19. 9. 2018, 18:41

Můžu se zeptat kdo vnímá Apple jako bezchybnou společnost?

Zdeněk Koutský

VIP 19. 9. 2018, 19:19

Tohle tvrzení prosím berte s nadsázkou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat