Společnost O2 na své náklady rozšiřuje aplikaci O2 SOS

Společnost O2 na své náklady rozšiřuje aplikaci O2 SOS
2018-08-09T15:15:28+02:00
• 9. 8. 2018
1

Věda a nové technologie mají někdy za následek spoustu onemocnění či zranění, ale na druhou stranu jsou to velmi dobré prostředky pro záchranu života. Díky mobilním technologiím již nějakou dobu funguje systém, který chrání naši bezpečnost, ale hlavně zdraví. Bohužel samotný integrovaný systém mnohdy nemusí stačit, proto je nutné podporovat nové prostředky určené na záchranu či pomoc. Nějakou dobu existuje aplikace Záchranka, mnoho lidí však neví ještě o službě O2 SOS, která nyní působí v Královéhradeckém kraji. Nyní se však společnost O2 rozhodla, že na své náklady rozšíří tuto službu i do dalších krajů.

O co jde?

Aplikace O2 SOS má jediný úkol, a to zachraňovat životy. Nejnebezpečnější je zástava srdce, proto se právě na tuto problematiku aplikace zaměřuje. Během srdeční zástavy jde o vteřiny a mnohdy nestačí čekat do příjezdu záchranné služby. Aplikace O2 SOS zajišťuje přivolání proškolené pomoci, která je nejblíže. Potom, co zavoláte na tísňovou linku a dispečer potvrdí zástavu srdce a lokalizuje místo, systém automaticky vyhodnotí proškolené lidi v okolí a kontaktuje je.

Díky tomu může kontaktovat například souseda, policistu či dobrovolného hasiče, který je neblíže a umí poskytnout první pomoc. Aplikace jej sama navede k místu, kde se dotyčný nachází a předá mu informace o pacientovi. Takže dobrovolník může nezávisle na výjezdu záchranky člověku pomoci. Po dobu působení v Královéhradeckém kraji tato aplikace zachránila nejeden život a na záchraně se podílelo přes 300 lidí. Na základě těchto statistik se společnost O2 rozhodla k rozšíření aplikace do dalších krajů v České republice.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Peter Nemec

10. 8. 2018, 9:26

Zmysluplné využitie techniky, držím palce pri ďalšom rozširovaní

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat