Jablíčkářův koutek: Samsung jen kope kolem sebe, firma nemá žádnou tvář

Jablíčkářův koutek: Samsung jen kope kolem sebe, firma nemá žádnou tvář
2018-08-13T14:45:48+02:00
• 13. 8. 2018
15

Vytvořili jsme zcela novou rubriku pod názvem Jablíčkářův koutek. V této rubrice se budeme věnovat pouze Apple produktům – od softwaru až po hardware. Rádi bychom se s vámi podělili o náš názor, respektive o názor jednoho z našich redaktorů, který Apple používá denně a má na určité věci lehce odlišný názor.

Jablíčkáři, tedy tzv. iOvce, mají často problém připustit si některé chyby, které Apple napáchá. A je to vcelku logické, někdy podobný pocit mám i já. Přeci neutrácíme takové peníze, abychom pak říkali, že je to takové a makové. Jablíčkář si vždy rád prosadí to své. Ale na tom není nic špatného, dělá to takřka každý. Uživatelé jiných platforem zase prosazují své názory, a tak je to v pořádku.

Ovšem rád bych se s vámi podělil o své názory a zkušenosti, které se často liší od těch ostatních. Nyní bych se velmi rád rozepsal o celkovém chování konkurenční společnosti Samsung, která svůj marketing staví hlavně na kopání kolem sebe. Pokud vás tímto článkem jakkoliv naštvu, předem se omlouvám.

Samsung jen kope kolem sebe

A ten Samsung si nedá pokoj. Během představení další generace Galaxy Note 9 se jihokorejský výrobce opět opřel do své konkurence, jako kdyby nestačilo, že se neustále opírá do ostatních ve svých marketingových videích. Nemáme mu to za zlé, nějakou tvář ta firma mít musí. Věřím, že marketingový tým Samsungu přesně ví, co dělá. 

Samsung se na své konferenci chlubil tím, že jeho nový kousek disponuje podepsanou certifikací přímo od YouTube. Pokud jste o takové certifikaci doposud neslyšeli, jedná se o zbrusu nový program, který YouTube před několika dny spustil. Ve své podstatě jde o to, že jakmile smartphone dosáhne takové certifikace, jedná se o doporučený model pro sledování YouTube videí. Google tomuto programu říká „podpisová zařízení“, když bychom původní anglický název hodně počeštili. 

Samsung nemá žádnou tvář

To je super, že Samsung takovou certifikaci dostal. Vůbec mi to nevadí, ba naopak. Jsem rád, že technologie kráčí kupředu. Na druhou stranu mi přeci jen něco leží v žaludku. Již delší dobu sleduji, jakým způsobem se jihokorejský výrobce prezentuje. Nevím jak vám, ale mně se zdá, že se Samsung snaží získat popularitu hlavně tím, že bude neustále kopat kolem sebe. A kopáním kolem sebe myslím rýpání do konkurence.

Ano, chápu, jde o jakýsi marketingový tah. Nevypovídá ale toto chování o celkovém charakteru, respektive o celkové tváři společnosti? Na mě osobně Samsung poslední dobou působí jako Alan Harper – příživník, který udělá vše pro to, aby získal nějakou malou pozornost, a to i přesto, že bude rýpat do svého okolí. Možná to zbytečně přeháním, ale opravdu na mě takto Samsung působí.

Apple si za to může sám

Nemyslím si, že Samsung dělá špatné telefony, to rozhodně ne. Samsung dělá krásné telefony, ale používá špatný systém, respektive neustále používá svou nadstavbu, čímž Android totálně ničí – alespoň dle mého názoru. Ještě abych se vrátil k rýpání do konkurence.

Samsung přímo na své konferenci, kde uvedl nový model Galaxy Note 9, prohlásil, že jeho novinka disponuje YouTube certifikací, ale iPhone ne. Co jsem si tak četl na zahraničních serverech, údajně měl 10minutovou řeč o tom, jak je iPhone pozadu. Na to mohu říct jen „LOL“. Jak prostě někdo může při představení svého TOP modelu strávit 10 minut povídáním o druhé společnosti? To opět vypovídá o tom, kdo je tady mistr.

Trochu jsem nad touto certifikací přemýšlel a došel k závěru, že se jedná pouze o smutnou shodu náhod. Hlavním faktorem, proč iPhone nepatří mezi certifikovaná zařízení, je nejspíše YouTube, Google a Android. Vše totiž spadá pod jednu společnost – Google. Dalo by se tedy říci, že Google tak trochu nadržuje ostatním. Nalijme si ale sklenku čistého vína a přiznejme si, že si za to tak trochu může i Apple. Jeho zařízení totiž nepodporují velmi důležitý videokodek VP0, který samotný Google vyvinul. A to je mimo jiné důvod, proč uživatelé webového prohlížeče Safari nemohou sledovat videa v rozlišení 4K.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Josef Jílek

16. 8. 2018, 13:36

O důvod víc proč nemít rád obě firmy a sáhnout po Pixelech :D

Aleš Ulehla

16. 8. 2018, 6:25

takže ne jabličkářův koutek, ale Samsungářův. V podstatě celý článek je o Samsungu.

Martin Krocil

14. 8. 2018, 8:30

prý „kdo je tady mistr“, že by ten, kdo jablku vyrábí 70% vlajkového modelu? :))) Zoufalství Apple bez Jobse je čím dál tím větší, ještě přijde plastový lowend pro rádobycool děti a bude vymalováno.. Zatím nezbývá než plakat nad tím, že si největší výrobce mobilů dělá z ovoce srandu.

Zdeněk Koutský

VIP 14. 8. 2018, 11:00

Apple vydělává největší peníze ve své historii. Apple prodává nejvíce iPhonů ve své historii…myslím, že bez Jobse budou v pohodě :-)

David Gänsler

13. 8. 2018, 16:59

Tu nejde o to či je to problém ale že ta certifikát je tu pár dní a na konferenci Samsungu mluví 10min o konkurenci že to nemá na představení svého top modelu by se měl věnovat jemu a ne konkurenci

Zdeněk Koutský

VIP 14. 8. 2018, 11:01

Přesně tak. Přeci si nemůže tak velká společnost dovolit mluvit na SVÉ konferenci 10 minut o tom, jak je Note 9 lepší, protože má certifikaci a iPhone ne…

Tomáš Janovský

13. 8. 2018, 16:31

Ač mám S8 tak musím souhlasit s tím kopáním kolem sebe. Kdyby Samsung přišel s propagací svých předností, asi by udělal lépe!
Ostatně kolik telefonů dnes na trhu je tak vybaveno jako top Samsungy? Moc jich nenajdete a pokud, tak Samsung bude stále trochu napřed už jen s možností DEXu.
Ale není to jen DEX, pokud chcete opravdu 100% vybavený telefon, nemáte moc na výběr. Když si zadáte do vyhledávání 3,5mm konektor, BT 5.0, WiFi a/b/g/n/ac, NFC, bezdrátové dobíjení, voděodolnost, kvalitní foťák, USB 3.1, a TOP SoC, dostanete všeho všudy asi 17 telefonů za poslední dva roky! Z toho je větší polovina Samsung! Pokud ovšem chcete i HDMI out (ať už s DEX, nebo bez) tak nemáte jinou možnost a musíte šáhnout po Samsungu. A Apple? Ten si k TV taky kabelem připojíte, ale ovládat to myší, nebo klávesnicí už nejde.
Takže kdo chce opravdu telefon bez kompromisů, má jen Samsung S8/9/+/Note. To je realita, ale Samsung to stejně není schopen prodat a spoléhá na trapnou reklamu.
PS: To že S8/9/+/Note mají jiné chyby samozřejmě vím, ale o tom jsem psát nechtěl, protože by to bylo na dlouho.

Zdeněk Koutský

VIP 14. 8. 2018, 11:03

Apple má svou vlastní vizi a té se prostě drží. To se mi na něm líbí asi nejvíce. Nedrží se trendů, dělá vlastní trendy. Že to iPhone neumí, tak je to z nějakého důvodu -> Apple si prostě myslí, že to takhle uživatel nechce. Nabídne tedy jiné, mnohdy lepší řešení.

Tomáš Janovský

14. 8. 2018, 11:53

Vlastní trend v podobě rozpůlené baterie? Děkuji, nechci! Myslím že se Apple chytil trendu být cool, ale už nekouká na to, že by to mohlo být perfektní i po technické stránce. Dokonce jsem si koupil iPhone 8 256GB (X bych nechtěl ani za zlatý prase), a byl jsem rád, že se toho mohu po týdnu testování zbavit. Rychlost stejná, nebo dokonce horší, než u Samsungu, baterie na dvě věci a foťák si barvy vymýšlel. Kdybych měl jmenovat další věci, tak se to sem ani nevejde. Jediné co se mi na tom líbilo, bylo to, že to mělo čtečku zpředu, bylo to menší a lehčí, než dnešní placky. Chápu, že iOS někomu vyhovuje, ale pro člověka, který chce víc, je iOS nedostačující hračka. To ovšem neznamená, že Android nemá taky co vylepšovat. A ty dnešní Android telefony jsou taky na jedno brdo.

Nova S-9tka ma Stat okolo 1300€. Tak neskutocne vela penazi za nic. Oproti S-8 Note ma par vylepseni. Za ten cas, co je Note na trhu ceny suciastok isli cenou na polovicu. Cital som recenzie od vela zahranicnych novinarov a zhodli sa, vsetko je len marketingovy ojeb. 1300€ za tento telefon je prehnana cena. Vraj bude zalezat vela na novinaroch, ako zmanipuluju ludi

Zdeněk Koutský

VIP 14. 8. 2018, 11:03

Bohužel je to tak Johane…:(

Ondřej Láznička

13. 8. 2018, 7:29

Tak nejak mi prijde logicke , ze telefon ktery vysel loji v rijnu nemuze mit certifikaci programu ktery je dostupny par tydnu jak jsem pochopil.

Z meho pohledu je spis samsung pozadu, nemluvim ted o technologiich ( jistě hromadu veci meli driv ). Ale kdyz si poridim hodinky, tablet a telefon od Samsungu ( buh chran od vseho zleho ) nikdy se nedostanu na takovy level propojeni jako u i(padu,podu,watch a phonu)

K ios jsem od androidu presel v podstate letos v lednu a od te doby neustale nachazim featury a funkce u kterych si rikam “proc tohle nema i android ?”

Mel jsem dokonce tu “cest” pracovat s S9+ a bylo to vylozene utrpeni. Ctecka otisku fungovala tak na pul , v pripade nejskeho krytu pak skoro vubec. Snimac duhovky a obliceje se bez studioveho nasviceni skoro nedalo nastavit o pouzivani sni nemluvim.

Jedno samsungu ale musim nechat … Nenechal se strhnou tim neskutecne nechutnym vyrezem

Zdeněk Koutský

VIP 14. 8. 2018, 11:05

Naprosto souhlasím. To propojení má Apple skvělé. Ale i on není dokonalý, to moc dobře všichni víme.

Že se Samsung nenechal strhnout nechutným výřezem? Počkejme si na model Galaxy S10 ;)

Zbynek Stekl

11. 8. 2018, 20:29

Mě přijde že spíš vy applista kopete kolem sebe. Článek úplně mimo mísu jablka hrušky. A to doslova.
To že upozorní že jeho telefon spadá do certifikace YouTube stejně jako další telefony s androidem. To že celá bilionova společnost apple nemá ani jeden telefon takto certifikovaný je problém Samsungu či Googlu? :-D Neee tohle nikdo objektivně napsat nemůže.

Daniel Rokos

13. 8. 2018, 17:01

Už to nehul!Androiďáku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat