Huawei ohrnul nos nad Note 9, naznačil „pořádný“ upgrade

Huawei ohrnul nos nad Note 9, naznačil „pořádný“ upgrade
2018-08-12T11:15:32+02:00
• 12. 8. 2018
5

Rivalita je zdravá věc. Obzvláště co se týče mobilních výrobců. Pár instancí takové rivality vidíme dnes a denně, ať už se jedná o to, kdo má lepší fotoaparát, kdo má větší podíl na trhu, kdo má vyšší tržbu, a nebo kdo má odvážnější PR. A o tom posledním je řeč dnes. Huawei Mobile si totiž na svém Twitter účtu rýplo do Samsungu, a to konkrétně v souvislosti s představením Note 9.

Tomu říká Samsung upgrade?

Tak by se dal v pár slovech popsat tweet, který Huawei Mobile pustilo před pár dny do světa, respektive na internet. V tweetu polemizují nad tím, jak velký skok byl z P10 na P20 Pro, jak velký „upgrade“ to pro Huawei byl. Jak jejich přechod na 3 fotoaparáty umožnil 5x zoom a 40 Mpix. I na fotce k tweetu je jednoduše napsáno „Takhle vypadá skutečný upgrade.“

Každému člověku, co nežije poslední rok v jeskyni, je jasné, že Huawei rýpe do nově představeného Galaxy Note 9. Je také jasné, že tweet je jen jedno velké popíchnutí do fanoušků, aby se rvali o to, kdo má lepší telefon, a také jeden velký marketingový tah.

Co ale zaujalo pozornost některých, je poslední věta, která možná naznačuje, že i Huawei přijde s „pořádným“ upgradem. Už dříve se na povrch dostaly informace o novém telefonu, který by měl být ještě lepší, než P20 Pro. Konkrétně se spekuluje o Mate 20 Pro.

I když by bylo možné se postavit na každou ze dvou stran, je nutné podotknout, že vítěze bychom těžko hledali. S tím, co Samsung představil, a co Huawei ve svém tweetu naznačil, nám nezbývá, než počkat, co Huawei opravdu ukáže světu, a mezitím se, stejně jako to pravděpodobně udělalo jejich PR, opřít do křesla, a koukat na to, jak se dva tábory hádají do krve.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Radovan Dziak

17. 8. 2018, 8:02

P20Pro fotí omnoho lepšie než Note8, video je však omnoho horšie – tu na Samsung nemá žiadna konkurencia. Výdrž batérie je jednoznačne v prospech P20Pro aj čo sa rýchlosti nabíjania týka. IP68 má aj Note8 aj P20Pro. Prostredie P20Pro je skôr pre iPhoňákov – v štýle plag and play, alebo radšej „zapni a používaj“. Som zvedavý s čím a za koľko, príde Huawei pri Mate20Pro. Predpoklad – fotky špička, video obstojné ale čo pridaná hodnota? čo viac? sPen ala Huawei? Čo bude mať oproti Note9 pridané? RAM? ROM? Displej bude od Samsungu, tak čo teda? Jedine čítačku v displeji a Kirin 980 s AI, asi…a cena bude rovnaká ako pri Note9…

Antonín Wegrecki

12. 8. 2018, 22:16

Sice hezké rýpnutií, ale samsung má stále lepší design a ip68. Až dá Huawei ip68 a lepší výkonnost než Samsung, dají konečně pryč čtečku z čela telefonu a nemusí být v displeji, jelikož to technologie úplně nedává, tak proč ne. Ale chvastat se něčím ne až tak pokrokovým, mi přijde jako výsměch spotřebitelům a rádoby tahání si trička. Nejdřív by se měli dostat na vodeodolnost na stejnou, nebo lepší úroveň, nabídnout stereo zvuk a foťák je až poslední věc. Jako pardon, ale kdo chce dobrou fotku m, určitě nesahá po telefonu.

Rostislav Pekař

12. 8. 2018, 14:38

Mám Huawei a super špička pro mě dostačující hračka

Mám v současné době Note 8 a díky výrazně lepším vlastnostem, výkonu, výdrže baterie a dalších výhod místo tabletu Samsung Galaxy S3, Huawei mediapad m5 10. Ty tablety jsem měl možnost si před koupí řádně otestovat a vyzkoušet a jediná nevýhoda Huawei mediapad m5 10 je umístění repraků dole a nahoře, zatímco Samsung je má na bocích. Nedělá mi problém přecházet z Note na tablet, i když je prostředí opravdu zcela jiné, ale u obou výrobců má svou logiku.
Pokud je někdo zvyklý na čistý Android, tak může mít problém s jakoukoli nástavbou.
A s lagy, či pády aplikací se nesetkavam. Samsung má častější aktualizace zabezpečení. Nyní mám k 1.8.2018, na tabletu k 1.6.2018, což je opravdu velmi velký rozdíl… ????????????

No jejich přestavba androidu na emui (čti lagdroid) je ukázková. Pokud chci něco manželce na P10lite nastavit, pak jsem jako uživatel Nexusu na pár minut v pasti.
SW je na tom asi Samsung lépe. A totéž platí i foto středních modelů. P10 lite je velké zklamání. Oproti Samsung A řadě.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat