Google pracuje na úpravě záložky „oblíbené“ v aplikaci telefon

Google pracuje na úpravě záložky „oblíbené“ v aplikaci telefon
2018-08-12T18:15:22+02:00
• 12. 8. 2018

The Google logo is seen at the Google headquarters in Mountain View, California. on September 2, 2011. AFP PHOTO/KIMIHIRO HOSHINO (Photo credit should read KIMIHIRO HOSHINO/AFP/Getty Images)

Jak už bývá zvykem, tak společnost Google pořád pracuje na úpravách operačního systému Android nebo jeho systémových aplikacích. Někdy jsou změny viditelné na první pohled, jindy chvilku trvá, než na nějaké změny narazíte. Celkem na viditelné designové úpravě právě Google pracuje u aplikace „telefon“, která jak již z názvu vyplývá, zajišťuje telefonní hovory.

O jaké změny jde?

První změnou je změna designového rozhraní v záložce „oblíbené“. Zde jsou kontakty v aktuální verzi rozloženy do dvou sloupců a fotky kontaktů jsou roztaženy do celého obdélníkového boxu. V nové verzi jsou kontakty rozloženy do tří sloupců a fotografie jsou oříznuty do kruhového tvaru. Takže dle mého názoru působí vzdušněji a celkově je to designový krok dopředu. Tou podstatnější změnou je však úprava, která se projeví až po delším stisknutí daného kontaktu.

Pokud jste v předchozí verzi chtěli kontakt odstranit, museli jste s ním táhnout na příslušné místo pro odstranění, což bylo zbytečně zdlouhavé. S novou verzí budete mít možnost udělat tento a další úkon jednodušeji. Jelikož Google přidal menu při dlouhém stisknutí, kde naleznete také možnost odstranit kontakt z oblíbených. Mezi další novinky patří zobrazení informací o kontaktu. Celkově je však z beta verze APK zatím nejasné, co se vše bude v tomto menu nacházet, jelikož se různých kontaktů mění obsah nabídky.

Samozřejmě se vše ještě může změnit, jelikož je to zatím předběžné APK aplikace, a uvidíme až s oficiálním uvedením tohoto updatu. Dle mého názoru je to zajímavá designová a funkcionální změna, jelikož původní rozložení oblíbených kontaktů se mi příliš nelíbilo.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat