Facebook pracuje na chytrém reproduktoru Portal

Facebook pracuje na chytrém reproduktoru Portal
2018-08-24T07:50:43+02:00
• 24. 8. 2018
1

Největší sociální síť světa tu s námi nějakou dobu je. Za celou svou dlouhou historii Facebook představil hned několik zajímavých produktů, některé se povedly, některé nikoliv. Je ale skvělé, že se velké společnosti snaží posunout svůj byznys o další level výše. Vše má samozřejmě ale svou daň. 

Facebook se před několika měsíci musel potýkat s velmi nepříjemnými soudními procesy, neboť přeprodával veškerá data o uživatelích třetím stranám. Desítky milionů osobních profilů se tak dostalo do rukou firmám, které s nimi mohly naložit podle svých potřeb. V tomto případě tedy nelze hovořit o téměř žádné bezpečnosti, ba naopak.

Troufám si říci, že Facebook je pouze jeden velký překupník. Na druhou stranu lze prohlásit, že jde o jakousi daň za to, že za službu nemusí uživatelé platit. Jde ale o zatraceně velkou daň. Facebook má však na trhu tak dominantní postavení, že mu soudní procesy a mediální tlak příliš moc neuškodily. Dle mého názoru tak může data přeprodávat i nadále. To ale neznamená, že by se sociální síť nějak zastavila, ba naopak – připravuje další novinku.

Takto by mohl reproduktor Portal vypadat

Facebook údajně v současné době pracuje na dalším projektu, který však unikl mezi širokou veřejnost. Dle redaktora zahraničního serveru TechCrunch společnost Facebook pracuje na novém zařízení Aloha a Portal. Tato spekulace se zakládá na objevených kódech v aplikaci Facebook a Messenger. 

Portal je název pro nový chytrý reproduktor, který bude disponovat větším displejem pro uskutečnění videohovorů. Dokonce na internet unikla možná podoba reproduktoru, tu si můžete prohlédnout na fotografii níže. 

Chytrý reproduktor od Facebooku by navíc měl být vybaven funkcí Aloha, díky které by produkt dokázal rozpoznávat lidskou řeč. Tato funkce může být integrována i do platformy Messenger, což by v praxi uživatelům umožnilo chatovat a psát příspěvky skrze reproduktor (pomocí svého hlasu). 

Zařízení mělo světlo světa objevit již v květnu tohoto roku, a to na konferenci F8. Facebook se však potýkal s mediálním skandálem, kdy veřejnost zjistila, že přeprodává data společnosti Cambridge Analytica, viz úvod článku. Prozatím nevíme, zda se reproduktoru dočkáme. 

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Lubos Stransky

25. 8. 2018, 10:41

Ještě toto do baráku a máte po soukromí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat