CloudKit od Applu měl silný výpadek, uživatelé přišli o data

CloudKit od Applu měl silný výpadek, uživatelé přišli o data
2018-08-26T16:59:05+02:00
• 26. 8. 2018

Vypadá to, že má Apple zaděláno na další problém. Jeho službu totiž CloudKit doprovází dlouhodobé problémy, upozornilo na to hned několik vývojářů. Ve své podstatě jde o to, že služba vývojářům nabízí možnost ukládat data uživatelů a synchronizovat je mezi různými produkty. 

CloudKit od Applu má výpadky

Několik vývojářů však oznámilo, že v posledních 24 hodinách došlo k dočasnému vymazání všech jejich dat, neboť služba CloudKit zaznamenala výpadek. Dle všeho byl problém s panelem CloudKit Dashboard, což je backendové rozhraní administrátora, které vývojáři používají ke správě CloudKit. 

„Vývojáři mobilní aplikace Pixa prohlásili, že nedávno zaznamenali ztrátu všech fotografií jejich uživatelů. S panickou hrůzou prý ihned kontaktovali vývojářský tým společnost Apple a podařilo se jim získat kontakt přímo na zástupce CloudKitu. Ten jim řekl, že Apple již pracuje na opravě chyb.“

Zatímco data aplikace Pixa byla úspěšně obnovena, problém u jiných aplikací setrvává. Problém postihl dokonce také společnost EA, která v App Storu nabízí hned celou řadu aplikací. Spousta vývojářů si stěžovala na Twitteru, kde prohlásili, že jsou jejich zákazníci opravdu naštvaní, neboť jejich data kompletně zmizela. Výpadek prý trval déle než 24 hodin. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat