Xperia Home končí a nástupce je v nedohlednu

Xperia Home končí a nástupce je v nedohlednu
2018-06-12T06:59:43+02:00
• 12. 6. 2018
3

Výrobci mobilních telefonů se zpravidla vytvářejí vlastní aplikace, byť v poslední době se někteří raději uchylují k nasazení čisté podoby a nativních aplikací. Sony sice patří mezi ty výrobce, u kterých najdeme spíše minimum úprav Androidu, ale na druhou stranu si vyvíjí vlastní aplikace. Bohužel máme pro příznivce této značky smutnou zprávu – launcher Xperia Home končí.

Xperia Home aneb udržení při životě

V rámci oficiální skupiny na Google Plus byl zveřejněn příspěvek, že byla vydána verze 11.3.A.0.17 launcheru Xperia Home, která opravuje několik chyb. Zároveň došlo ke sdělení, že na základě obchodního rozhodnutí je launcher přesunut do stádia údržby.

Ve výsledku to znamená, že nebudou vycházet nové verze přinášející funkce nebo možnosti. Samotná údržba bude dostupná po nezbytně nutnou dobu, ale nebylo řečeno, kdy bude přesně ukončena. Samotná beta skupina bude ukončena v horizontu několika týdnů.

Bohužel zatím nikdo neřekl, jestli Sony plánuje zcela nový launcher, nebo do svých zařízení bude implementovat ten z AOSP (Android Open Source Project), případně jestli nabídne nějaký jiný ze současné nabídky v Obchodě Play.

Sony evidentně dělá škrty v rámci vývoje aplikací, jelikož je to jen pár dnů od podobného konce jiné aplikace (počasí). Sice se objevují nějaké náznaky, že by Sony mohlo představit novou strategii v rámci softwaru, ale v tuto chvíli jen ohlašuje konec vývoje. Budeme si muset počkat, co vlastně tento výrobce chystá a čím například nahradí launcher, který byl prakticky pohřben.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Včera bylo pozdě. Redundance aplikací, které obsahuje čistý Android jsou ohromné. Každý výrobce telefonů si myslí, že to udělá líp. Přitom přesně to je důvod, proč potom váznou aktualizace Androdidu, protože se musí optimalizovat kromě prostředí i takové zbytečné aplikace. S Androidem P, kde se mění logika home screen by to už asi ani nebylo možné. Beru to od Sony jako ústupek s vyšším cílem. Věřím, že updaty Androidu i díky tomu pak budou ještě rychlejší.

Lukáš Dembkovsky

12. 6. 2018, 7:11

Nejdříve xperia sms, pak počasí a teď home. Ze sony za chvíli nezbyde nic, čím bylo výjimečné ????

Ota Navrátil

12. 6. 2018, 7:04

Jeden z mála výborných výkonných, systém nezatěžujících launcheru.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat