BQ Aquaris X2 a X2 Pro míří do série Android One

BQ Aquaris X2 a X2 Pro míří do série Android One
2018-05-15T13:30:16+02:00
• 15. 5. 2018

Modely Aquaris X2 a Aquaris X2 Pro jsou zbrusu novými zástupci do série Android One. Společnost BQ původem ze Španělska oznámila oba telefony s atraktivní výbavou, která budou po hardwarové stránce pod taktovou Qualcommu a celkově zařízení postaví do vyšších pater střední třídy. K tomu sice byla nasazena přijatelná cena, ale rozhodující slovo nejspíš dostane dostupnost na jednotlivých trzích.

Kvalitní materiál nevyjímaje

Telefony bez rozdílu nesou 5,65palcový FullHD+ displej s 2.5D zakřivením. Zatímco Aquaris X2 získalo osmijádrový Snapdragon 636 (1,8 GHz), 3GB/4GB paměť RAM a 32/64GB úložiště, tak varianta Pro potěší výkonnějším Snapdragonem 660 (2,2 GHz), 4/6GB pamětí RAM a 64/128GB úložištěm (dle zvolené verze). Zadní část je vybavena 12MPx + 5MPx snímačem fotoaparátu, dvěma LED diodami pro přisvětlení fotografií a snímačem otisků prstů.

Baterie s kapacitou 3 100mAh podporuje technologii rychlého nabíjení Qualcomm Quick Charge 4+. Rozdíly najdete i u použitých materiálů. Kromě hliníkových rámečků byl u Aquaris X2 použit polykarbonát, kdežto tvrzené 3D sklo čekejte u Aquaris X2 Pro. Cenovky začínají u 310 eur (tj. cca 7 914 Kč) za Aquaris X2 (provedení – Carbon Black / Sand Gold) a od 390 euro (tj. cca 9 956 Kč) pořídíte Aquaris X2 Pro (provedení – Midnight Black / Glaze White / Deep Silver).

Zdroj: bq.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat