Oppo A71 (2018) oficiálně představen

Oppo A71 (2018) oficiálně představen
2018-02-05T10:59:45+02:00
• 5. 2. 2018

Necelých půl roku od uvedení modelu A71 od Oppo na mobilní trh přichází jeho nástupce pod označením A71 (2018). Telefon přichází tak trochu v tichosti, neboť čínský výrobce předem nezmiňoval nějaké detailnější informace a rovnou jej zařadil do své nabídky. Zařízení ve srovnání s předchozí generací prošlo pár změnami, které jsou spíše ve prospěch budoucích majitelů. Avšak najde se jeden méně příjemný kompromis.

Přední panel zabírá 5,2palcový displej s HD rozlišením, pod kterým běží osmijádrový procesor Snapdragon 450 od Qualcommu taktovaný na maximální frekvenci 1,8 GHz, 2GB operační paměť RAM a 16GB interní úložiště podporující paměťové microSD karty. K jedinému pohoršení došlo u paměti RAM, kde velikost klesla o 1 GB. Celkovou výdrž dostala pod kontrolu baterie s kapacitou 3 000 mAh.

Záda nesou 13megapixelový senzor fotoaparátu a přisvětlovací LED diodu. Softwarovou stránku zaštiťuje platforma ColorOS 3.2 postavená na Androidu ve verzi 7.1 Nougat. Mezi zbývající prvky výbavy můžeme zařadit třeba podporu funkce dual-SIM nebo přední 5megapixelovou kamerku. Firma si připravila dohromady dvě barevné varianty (černou a zlatou) a prodejní cena začíná u hranice 180 dolarů (tj. cca 3 648 Kč).

Zdroj: oppo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat