Qualcomm ukáže Snapdragon 670 začátkem roku 2018

Qualcomm ukáže Snapdragon 670 začátkem roku 2018
2017-09-10T12:30:58+02:00
• 10. 9. 2017

Přestože procesor Snapdragon 660 prochází momentálně největším boomem od svého uvedení v květnu, tak se již začínají objevovat první informace kolem jeho očekávaného nástupce. Tím zřejmě bude procesor Snapdragon 670, který by měl v hardwarové části nabídnout řadu nejnovějších technologií. Společnost Qualcomm chce tuto novinku uvést oficiálně hned na začátku příštího roku.

Procesor má být zařazen mezi první kousky, které jsou vyrobeny na 10nm LPP (Low Power Plus) technologii a konkrétně se o to postará společnost Samsung. Ta například u Snapdragonu 835 nebo Exynosu 8895 nasadila starší 10nm výrobní technologii LPE (Low Power Energy). Do vnitřní části naskládají osmi jader, z toho dvě vysoce výkonná (Kryo 360 3. generace) a šest méně náročných na spotřebu baterie.

Opět kupříkladu Snapdragon 835 či 660 využívají čtyři výkonnější jádra Kryo 360 2. generace a zbytek práce plní ta méně výkonná. Dále se u Snapdragonu 670 ukáže nová technologie ARM DynamIQ, která je nástupcem architektury big.LITTLE. Poslední známou novinkou bude nasazení 6. generace grafického čipu Adreno. V současné době stále používají pouze 5. generaci. Nakonec nějaké porovnávající testy lze očekávat v následujících týdnech.

Zdroj: m.weibo.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat