Apple plánuje vybudovat druhé datové centrum v Dánsku, zlepší tím kvalitu služeb

Apple plánuje vybudovat druhé datové centrum v Dánsku, zlepší tím kvalitu služeb
2017-07-12T07:50:20+02:00
• 12. 7. 2017

Americká společnost sídlící v Cupertinu v pondělí prohlásila, že bude investovat dalších 6 miliard dánských korun, tedy 921 milionů dolarů, do vytvoření zcela nového datového centra, a to v Dánsku. Znamená to tedy, že v této severské zemi bude provozovat již druhé centrum, jež bude pracovat pouze s obnovitelnými zdroji energie.

Své plány se rozhodla zveřejnit taktéž největší sociální síť světa Facebook, která bude své další, tedy třetí, datové centrum (mimo USA) budovat právě v Dánsku. Tuto informaci společnost do světa pustila již začátkem tohoto roku.

Apple se před několika měsíci chlubil novou dohodou, ve které se zavazuje kompletním přechodem na obnovitelné zdroje energie. Na tyto zdroje mimo jiné vynaložil miliardu dolarů. Jablečná společnost prohlásila, že nové datové centrum bude plně k dispozici již ve druhém čtvrtletí roku 2019, a to v Aabenraa, tedy jižním Dánsku v blízkosti německých hranic.

Druhé datové centrum na území Dánska bude mít za úkol zlepšit stávající online služby, včetně iTunes Store, App Store, iMessage, Apple Maps a Siri pro zákazníky po celé Evropě.

„Jsme nadšeni, že rozšíření našich datových center se týká právě této severské země. Plánované centrum u německých hranic, stejně jako naše další datová centra, poběží na 100 procent obnovitelných zdrojů, a to ihned od první dne.“

Mimochodem, první datové centrum společnosti Apple v Dánsku, v blízkosti města Viborg, bude s největší pravděpodobností dostavěné koncem tohoto roku. Hlavním důvodem, proč Apple expanduje do dánských krajin, jsou bohaté zásoby větrných energií.

Zdroj: reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat