Stabilní Android 7.1.2 je dostupný pro Nexus 6P společně s jednou nepříjemností aktualizováno

Stabilní Android 7.1.2 je dostupný pro Nexus 6P společně s jednou nepříjemností [aktualizováno]
2017-04-12T22:10:01+02:00
• 12. 4. 2017
4

Aktualizováno 12. 4.

Právě v tuto chvíli by měli majitelé Nexusu 6P dostat aktualizaci N2G47H, pakliže jsou v rámci beta programu. Konkrétně se jedná o stabilní verzi Androidu 7.1.2. Po instalaci se objeví výzva, abyste nainstalovali verzi NPG47I, jenž má 1,3 GB. Bohužel byste se tímto vrátili k původní verzi (k betě). Neinstalujte tedy NPG47I, jelikož byste se dostali do smyčky.

Pokud chcete zůstat na stabilní verzi N2G47H, stačí opustit beta program skrze oficiální stránky. Jestliže je na vašem Androidu stabilní verze a opustíte betu, nedojde k restartování zařízení do továrního nastavení.

Aktualizováno 3. 4.

Bez jakéhokoliv velkého představování Google vydává Android 7.1.2 pro svá zařízení. Tato verze byla doposud dostupná jen v rámci beta programu. Neočekávejte razantní novinky, nebo něco zcela nového. Vše si zřejmě Google schovává pro Android O.

Nyní jsou k dispozici soubory pro flashování, přičemž se dá stáhnout i aktualizační balíček (OTA). Případně můžete vyčkat na oficiální aktualizaci. Android 7.1.2 ve své stabilní verzi je v tuto chvíli dostupný pro Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P a Nexus Player. Pakliže nechcete čekat, můžete si je stáhnout ze stránek Googlu – Factory Image, OTA soubor.

Aktualizováno 22. 3.

Poslední beta Androidu 7.1.2 přinesla pouze jednu novinku pro Nexus 6P – gesta na čtečce otisků prstů. Jak se zdá, systém získal jednu funkci navíc. Novinku najdeme v sekci Baterie v Nastavení. V menu se objevila nová položka „Upozornění na využití“.

V našem případě zde nemáme jakékoliv upozornění, ale pravděpodobně se zde najdou aplikace, které spotřebovávají až příliš mnoho energie. Díky této informaci se budete moci rozhodnout, jestli aplikaci zastavit nebo odinstalovat.

Aktualizováno 20. 3.

Dnešním dnem by měla být dostupná poslední verze bety Androidu 7.1.2. Konkrétně se má jednat o MR2 (NPG47I). Dostupnost je ohlášena pro Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P a Nexus Player. Tato verze by neměla obsahovat jakékoliv významnější novinky.

V podstatě půjde o opravu chyb a vylepšení optimalizace. Jediným plusem má být přidání podpory gesta na čtečce otisků prstů pro Nexus 6P. Finální verze Androidu 7.1.2 má být dostupná během několika týdnů – údajně na začátku dubna.

 

Aktualizováno 25. 2.

Skoro čtyři týdny po vydání beta verze Androidu 7.1.2 se dočkali i majitelé Nexusu 6P. Zatímco Nexus 5X dostal podporu gesta na čtečce, tato novinka u modelu 6P zcela chybí. Bohužel není známý důvod, proč došlo k tomuto rozhodnutí.

Původní článek 31. 1.

Google nastínil v minulém roce, že samotné aktualizace systému Android budou vydávány rychleji, nebo spíše častěji. To ve výsledku znamená, že nemusíme čekat celý rok na novinky, které byly integrovány do tohoto mobilního operačního systému.

Android 7.1.2 (beta)

V současnosti je dostupný pro zařízení Pixel a Nexus systém ve verzi 7.1.1, který je stabilní. Google oznámil, že právě dnes bude dostupný Android 7.1.2 v rámci beta programu. Vydání stabilní verze tedy bude do několika týdnů či pár měsíců. Zřejmě se jedná o přípravu na Google I/O 2017.

Nová verze obsahuje opravy, optimalizace a některá další vylepšení. Nedá se očekávat, že by Google implementoval nějakou pokročilou funkci nebo novinku. Konkrétně je beta dostupná pro majitele Pixel (XL), Nexus 5X, Nexus Player a Pixel C skrze beta program. Majitelé Nexusu 6P se dočkají později.

Android 7.1.1 jako konečná

Zároveň zde máme smutnou zprávu pro majitele Nexusu 6 a 9. U těchto modelů byla zaručena podpora nových verzí Androidu do října 2016. Tudíž Android 7.1.1 je poslední verzí, která bude oficiálně dostupná pro tato zařízení. Možná se ještě něco změní, ale dle nastavených podmínek nemusí Google vydat další verzi pro Nexus 6 a 9.

Pravděpodobně bude pro tyto uživatele řešením jiná ROM, například Lineage OS.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, droid-life.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Rokos

25. 2. 2017, 13:50

To je 5X upně něco jiného.A nějakou malou novinku bych čekal.Jinak jsem si mohl bechat 7.1.1 a bylo by to uplně stejné.

Daniel Rokos

25. 2. 2017, 11:10

Stejně tam neni vůbec žádná novinka.

Proč by tam musela být nutně novinka?
Mezi verzemi lišicími se číslem na třetí pozici označení žádnou velkou novinku ani čekat nemůžeš. Spíš jen vylepšení a optimalizace stávajících funkcí.
A mezi náma, minimálně jedna pro N5X tam je – gesto na čtečce otisků prstů :)

Petr Matula

4. 4. 2017, 21:43

A oprava bugů v bluetooth. Se mi často stávalo že se odpojovali a hned zase připojovali BT repráky nebo bluetooth v autě.
Na ty gesta ba čtečce je lepší Fingerprint Quick Action, to výchozí chování počítá s delším poražením a nejde nastavit klepnutí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat