Apple bude vyrábět iPhony v Indii

Apple bude vyrábět iPhony v Indii
2017-02-06T15:29:29+02:00
• 6. 2. 2017

Zatímco nový americký prezident chtěl přesunout výrobu Applu do USA, tak ta se z části přesune do Indie. Potvrdil do tamější IT ministr. Zatím se však do této země nepřesune všechna výroba a bude se jednat především o plán Applu získat větší podíl na indickém trhu. V současné době ho tam má totiž velmi malý.

O výrobu se postará společnost Wistron, která je bude vyrábět konkrétně na předměstí města Bangalore. Apple zde tedy nevolí tradičního výrobce Foxconn, ale jinou společnost. Důvodem může být i nutnost zajistit 30 procent součástek ze země výroby. Indie pak také poskytne Applu daňové úlevy po dobu 15 let na dovoz součástek potřebných pro výrobu.

Právě Indie je pak trh, kde se iPhony příliš neprodávají. V minulém roce sem bylo dovezeno pouze 2,5 milionů kousků, což je opravdu velmi málo a celkově se Apple umístil v prodejích až na desátém místě. iPhony jsou také pro většinu občanů zde nepřístupné z důvodu ceny. Zahájení výrobní linky by zde jejich cenu mohlo snížit. Apple zde také plánuje otevřít Apple Store v následujících letech.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat