Ochutnávky #47 – chytré hodinky NO.1 D6

Ochutnávky #47 – chytré hodinky NO.1 D6
2017-01-20T12:50:46+02:00
• 23. 12. 2016

Chytré hodinky jsou stále populárnější. Například jen ve Spojených státech amerických nosí tento rok chytrá zařízení na čtyřicet miliónů obyvatel. Avšak předpokládá se brzký konec těchto různých hodinek a náramků, jelikož nedokáží plně zvládat všechny funkce a nejsou tak praktické a využitelné, jak se od nich čekalo.

Výrobci chytrých nositelných zařízení vkládají buď proprietární systém, nebo Android Wear. Další výrobci se snaží najít zlatou střední cestu mezi levnými výrobky s nepoužitelným systémem a na druhé straně dražší hodinky s Android Wear. Proto do chytrých hodinek vkládají mírně upravený systém Android. A právě pro vás připravujeme recenzi produktu NO.1 D6, které se snaží udělat z chytrých hodinek ty nejchytřejší. A jak jsou využitelné v praxi?

Plnohodnotný Android nabízí spoustu možností pro nainstalování statisíců aplikací z Play Storu. Ne všechny jsou však plně využitelné, jelikož mnoho z nich není přizpůsobených tak malému displeji. Podle prvotních dojmů však ovladatelnost tohoto malého displeje není nijak problematická. Měl jsem možnost vyzkoušet hodinky DZ 09 s proprietárním systémem a ty ovládaly o poznání hůře. Zcela pohodové ovládání však nečekejte, problémů se tu najde hned několik.

Mezi výjimečné přednosti tohoto telefonu/hodinek určitě patří jeho výkonnost. V Antutu testu zaznamenal 18 tisíc bodů a za dobu testování jsem nezaznamenal vůbec, ale vůbec žádný sebemenší zádrhel při vykonávání operací.

A baterka? Opět problematická. Zvládne vydržet i dva dny při zapnutém bluetooth. Výrobce však vydá aktualizaci a po šesti hodinách jste vyždímaní. A takhle se to střídá.

 

Specifikace

  • Android 5.1
  • procesor MTK 6580
  • 1 GB RAM a 8 GB ROM
  • displej 1,63 “ s rozlišením 320*320 pixelů
  • Wi-Fi, Bluetooth
  • měřič srdečního tepu a kroků
  • možnost vložení SIM karty a SD karty

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat