OnePlus 3T startuje prodej v Evropě, Česko je u toho

OnePlus 3T startuje prodej v Evropě, Česko je u toho
2016-11-28T07:00:15+02:00
• 28. 11. 2016
3

Never Settle, tedy „nikdy spokojeni“ je hlavní motto této rostoucí čínské společnosti, která si udělala mezi uživateli zvučné jméno. Proč jsou telefony této značky věčně vyprodány, nebo musí dokonce pozastavovat prodej? Odpověď se nepřímo nabízí. OnePlus nabízí bezkonkurenční mobilní telefon za příznivou cenu s odladěným a čistým systémem Android. Od hardwaru po software si bere to nejlepší, co je momentálně dostupné na trhu.

Poslední letošní model OnePlus 3 byl doslova trhákem a před pár měsíci byl představen téměř nový telefon OnePlus 3T. Na první pohled těžko rozeznatelný od staršího brášky OnePlus 3, jehož prodej byl nyní ukončen. Design zůstává stejný a pravděpodobně si ho majitelé oblíbili, přičemž toto řešení nabízí jenom výhody pro nadcházející novinku. Továrna nemusí výrazně měnit proces, čímž se urychlí zásoby nového modelu, který se již prodává v USA a Kanadě. Příslušenství jako kryty, ochranná skla budou kompatibilní pro obě zařízení.

oneplus-3t

Změna proběhla v samotném srdci přístroje, které bylo upgradováno na silnější procesor Snapdragon 821, tedy čtyřjádrovovou jednotku, kde dvojice výkonných jader disponuje zvýšenou frekvencí 2.35 GHz a zbylá úspornější jádra 1.6 GHz. Tuto kombinaci doplňuje grafický akcelerátor Adreno 530 a 6 GB operační paměti. Vnitřní úložiště obstarávají rychlé UFS 2.0 paměti o kapacitách 64 GB a 128 GB. Marně bychom při této dostatečné velikosti hledali slot na microSD karty.

Polepšila si také baterie, která se zastavila na celkové velikosti 3 400 mAh. Hlavní devizou je ovšem rychlo-nabíjení Dash charge, které 4A proudem nabije zařízení během půlhodinky na jednodenní použití. Tím výčet základních novinek končí. Operační systém budou sdílet oba modely stejně až do konce jejich podpory a během několika týdnů bude dostupná aktualizace OxygenOS na finální Android Nugát. Cena za základní variantu je 439 eur, vyšší pak stojí 479 eur.

Již tak podařený telefon dostal významný facelift pod kapotou a hlavně dnes se začíná prodávat v Evropě. Jakou roli v tom hraje Česká republika kromě samotného startu prodeje? Jake Paul, známá osobnost z Ohia, si udělal výlet na pražské letiště. Ve stíhačce MIG-15 udělal velkou parádu rozbalením tohoto zařízení těsně před startem prodejů u nás. Náhoda?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Jiří Peterka

28. 11. 2016, 7:58

Verze Metalgun 128 GB vyjde v přepočtu na 13.229,96 CZK.

David Pilař

28. 11. 2016, 8:54

Při platbě přes PayPal nebo kartou? Ten přepočet se taky může každým dnem lišit podle kurzu.

Jiří Peterka

28. 11. 2016, 9:38

Kartou. PayPal chtěl něco málo přes 13.500 Kč. Při poštovném zdarma by měl dorazit 6.12., ti co připlatili 16 EUR uvádějí 2.12. Objednával jsem hned v 1:03 ráno, 128 GB byly pro ČR dostupné tak 30 minut, 64 GB byly ještě ráno a snad budou i více dní…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat