OnePlus 3 dostává komunitní betu OxygenOS 4.0 s Androidem 7.0 Nougat

OnePlus 3 dostává komunitní betu OxygenOS 4.0 s Androidem 7.0 Nougat
2016-11-30T20:49:19+02:00
• 30. 11. 2016
2

Společnost OnePlus ve středu večer vydala první beta verzi systému OxygenOS 4.0 založeném na Androidu 7.0 Nougat pro svůj model OnePlus 3. Doposud měli majitelé tohoto modelu možnost testovat komunitní verze OxygenOS 3.5.x, ze kterých nová verze vychází. Přibyly samozřejmě i novinky z nové verze Androidu, jako například nové notifikace a upravená notifikační lišta, možnost současného spuštění dvou aplikací (Multi-Window) či předělané nastavení.

androidpit-android-n-nougat-2480

V nastavení rovněž přibyla možnost pro editaci ikonek ve stavovém řádku. Pokud využíváte výchozí OnePlus Launcher, pak narazíte na pár změn a vylepšení i na obrazovce Shelf. Jako každá beta i tato nese několik chyb a předpokládaných nedostatků. V tuto chvíli nemusí fungovat Android Pay a celkově systém není tak stabilní a plynulý jako veřejná finální verze.

Případnou instalaci si důkladně rozmyslete v případě, že se budete chtít vracet zpět na Android Marshmallow. Není zde totiž možnost přímého downgradu, což v praxi znamená, že budete v takovéto situaci nuceni provést instalaci speciální verze Androidu M. Ta vám bude poskytnuta po kontaktování technické podpory OnePlus. Pokud máte o testování zájem, naleznete veškeré informace i odkaz pro stažení zde na fóru OnePlus.

Zdroj: forums.oneplus.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Jakub Rucký

2. 12. 2016, 7:32

Až na tu podmínku přeformátování mobilu pro případný downgrade je to ok.. co jste nezmínili, že je třeba i ručně flashnout Nougat, OTA to zatím nemá a bude nejspíš až před vánoci

David Pilař

2. 12. 2016, 16:45

Počítal jsem, že případní fanoušci už vědí, do čeho jdou, tedy že i musejí flashovat přes adb. O tom, kdy přijde OTA, budu ještě informovat, pokud to bude možné a ne v rozporu s NDA. Jsem zapojen do interního betatestu, ve spojení přímo s OnePlus, takže mám informace z první ruky :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat