Meizu X spatřeno na nových snímích

Meizu X spatřeno na nových snímích
2016-11-27T13:13:29+02:00
• 27. 11. 2016
1

Připravované Meizu X se pomalu odtajňuje. Novinka pravděpodobně bude mít jako první procesor od firmy Meditek s označením Helio X30. Ten bude jako první od této společnosti vyroben 10nm technologií.

meizux

Designová originalita se nekoná

Pamatujete na nedávno představený Honor 8? Modrá barva a podobné přední vzezření. Ono už se mnoho originálního na designové stránce smartphonů vymyslet nedá, proto výrobci kopírují jeden druhého. Ačkoli model Meizu X nebyl ještě oficiálně představen, z uniklých renderů a fotografií víme, že bude mít modrou barvu, podobný styl jako zmiňovaný Honor 8.

Ve předu bude navíc disponovat hardwarovým tlačítkem domů, což je pro Meizu typické. Oproti tomu na zadní straně bude mít čočku fotoaparátu uprostřed a nad ní budou přisvětlovací diody. Kromě modré barvy by měl přijít ještě v bílé a šedé.

meizuxa

Na papíře parametrový král

Meizu chystá oficiální představení na 30. listopadu. Podle uniklých informací se můžeme domnívat, jaké vybavení nový model X poskytne. Společnost avizuje představení sloganem Make Helio Great Again. Evidentně se inspirovali ve sloganu nově zvoleného prezidenta USA, Donalda Trumpa, který měl slogan Make America Great Again.

meizuxb

Meizu X by mělo mít nový procesor Helio X30, který bude oproti svému předchůdci Helio X25 (představen 2. čtvrtina 2016) vyroben 10nm technologií, naproti 20nm u X25. Menší výrobní proces zaručí zvýšení výkonu. Nedávno i společnost Samsung oznámila, že začne vyrábět ve velkém procesory 10nm technologií. Doteď vyráběla procesory s 14nm, což jí zaručovalo vyšší výkon oproti většině konkurence, ta totiž používala technologií s 20nm a vyšší.

meizumake

Podle dostupných informací by mělo mít Meizu X tři clustery – deset jader rozdělených po 4x Cortex A73 2,8 GHz, 4 Cotex A53 2,2 GHz a 2x Cortex A53 taktovaný na 2 GHz. Podle zvěstí o nadcházející novince by měla mít celokovové tělo.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Mi přijde spíš jako Samsung, ale pravda Honor 8 jsem moc nezkoumal…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat