YouTube aplikace – přetáčení a omezení rozlišení

YouTube aplikace – přetáčení a omezení rozlišení
2016-10-06T13:20:39+02:00
• 6. 10. 2016

YouTube poslední dobou přichází spíše s menšími aktualizacemi, ačkoliv funkce sdílení videí mezi uživateli, k nám přišla poměrně nedávno.  Většinou se dočkáme vylepšení výkonu a opravy chyb. Nicméně v rozboru APK souboru velmi často redaktoři Android Police, najdou velmi zajímavé stringy, jež nám napovídají, co hodlá Google do aplikace umístit a na čem vývojáři momentálně pracují.

Dnes se podíváme na jednu funkci, s níž se právě vývojáři potýkají delší dobu. Jedná se o možnost rychlého přetočení přehrávání u videa, speciálně u hodinových záznamů. Přeci jen posunout záznam o pár desítek vteřin nazpět u několikahodinových konferencí kupříkladu, je dosti náročné a v mobilní aplikace takřka nemožné.

Rád bych ještě zmínil, že níže sepsané informace jsou založeny na základě konverzací redaktorů webu Android Police s testery a na základě rozboru dřívějších verzí aplikace. Je možné, že žádná z níže uvedených funkcí se nakonec nemusí do produkční verze aplikace dostat.

Přetočení přehrávání

nexus2cee_image

Na snímku výše můžete vidět webovou verzi aplikace YouTube. Respektive pouze část, která s dnešním článkem souvisí. Jedná se konkrétně o už zaběhnutý koncept přetočení přehrávání u dlouhých videí. Stačí podržet červené kolečko nad lištou, která zobrazuje informace o aktuálním a celkovém času videa. Právě tento koncept přetočení se zdá jako jeden z těch, s nimiž by mohla některá z nadcházejících verzí přijít.

Mezi další metody, které byly již odzkoušeny, patří tlačítko pro přetočení. To stačilo držet a video se automaticky začalo přetáčet vždy o určitý počet vteřin nazpět či dopředu. Další metodou bylo tažení prstem doprava či doleva. Je ovšem logické, že zrovna tato možnost byla vyřazena. Jelikož uživatel mohl například omylem tapnout na displej a lehce táhnout prstem do strany. Čímž samozřejmě tuto funkci aktivoval.

V tomto ohledu se ani jedna ze zmíněných funkcí nezdá špatná. Ovšem zdroje říkají, že by vývojáři měli přijít s funkcí přetočení, ovšem půjde ji aktivovat pouze dvojitým tapnutím na displej. Po zavedení této aktivace se dvě ze tří zmíněných možností zdají jako velmi dobrý nápad.

Bohužel jak jsem řekl, není jisté, zda se vůbec funkce dočkáme nebo v jaké podobě se na našich zařízeních nakonec objeví.

Maximální rozlišení videa

Všichni asi víme, že tarify u našich operátorů nepatří mezi ty nejvýhodnější, zvláště co se poskytnutí objemu dat týká. Ačkoli se někomu může zdát 10 GB dat na měsíc dost, pro přehrávání videí ve Full HD kvalitě každý den, byste potřebovali znatelně navýšení objem dat. K tom se kdejaký operátor nechystá, a tak vývojáři musí na své uživatele myslet i v tomto ohledu.

YouTube totiž plánuje zavedení funkce omezení rozlišení videa. Uživatel bude mít na výběr téměř všechny momentálně dostupná rozlišení – 144p, 240p, 360p, 480p, 720p a 1080p. Zajímavé jsou však dvě věci. V seznamu v kódu chybí rozlišení 1080p, jež bude možná dostupné jen v režimu auto. Dále pak úplně chybí rozlišení 1440p a 2160p. O těch už není zmínka vůbec nikde.

Tato funkce by měla být aktivována přímo z nastavení YouTube nebo u videa aktuálně přehrávaného. Tudíž o přítomnosti této novinky byste měli vědět téměř ihned.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat