Sklo Gorilla Glass 5 je dostatečně tvrdé

Sklo Gorilla Glass 5 je dostatečně tvrdé
2016-10-14T07:05:45+02:00
• 14. 10. 2016

Společnost Conrning letos představila nejnovější sklo Gorilla Glass 5. Následně byl představen první smartphone, který jej využíval – Samsung Galaxy Note 7. Právě u tohoto modelu provedl JerryRigEverything test odolnosti proti poškrábání. Z jeho prvních výsledků vyplynulo, že je tento typ skla velmi náchylný na poškození.

Note7_scratch_dotekomanie-2

Konkrétně první video ukazovalo, že je podle Mohsovy stupnice na úrovni tři, což vyvolalo otázky a menší kauzu kolem tohoto případu. Corning se ohradil, že se má jednat o materiál ze samotných nástrojů, avšak tomuto tvrzení skoro nikdo neuvěřil, ani my. Naštěstí se JerryRigEverything vrátil k tomuto problému a začal zkoumat, proč je pátá verze skla náchylnější než třeba Gorilla Glass 4.

Po prozkoumání našel Youtuber odpověď. Problém vznikl, když ostřil své nástroje pomocí speciálního kamene, který obsahuje prvky řadící se na Mohsově stupnici na úrovních 8 a 9. Právě při broušení zůstaly fragmenty brousícího kamene na samotných hrotech (mikroskopické úlomky), což znehodnotilo celý test.

Gorilla Glass 5

Nyní zde máme nové video ukazující, že skla Gorilla Glass 5 jsou minimálně stejně odolná jako Gorilla Glass 4 a konkurenční výrobky. Bohužel s nadešlou kauzou kolem Galaxy Note 7 se opomnělo na tento prvotní problém. Jinak řečeno, pokud si zakoupíte zařízení se sklem Gorilla Glass 5, tak se nemusíte bát zhoršených vlastností, byť se zřejmě nevyhnete opotřebení a mikro škrábancům.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat