Messenger nyní poskytuje plné šifrování všem uživatelům

Messenger nyní poskytuje plné šifrování všem uživatelům
2016-10-06T15:00:15+02:00
• 6. 10. 2016

Bezpečnost, šifrování, sledování a ochrana uživatelů. Tato slova se od dob internetu skloňují čím dál více a každá společnost chce chránit jak sebe, respektive svá data, tak samozřejmě samotné uživatele. I proto začíná být běžné, že komunikační programy disponují tzv. end-to-end šifrováním. To by mělo zabezpečit, aby se kdokoli, mimo účastníky, dozvěděl obsahy zpráv.

Facebook se po delším testování rozhodl tuto novou funkci, v aplikaci Messenger, zpřístupnit všem svým uživatelům. V aplikaci ji můžeme najít v detailech o profilu druhého uživatele. Konkrétně se jedná o položku „tajná konverzace“. Poté už prakticky stačí jen začít psát a samozřejmě je též nutné nastavit, za jak dlouho má daná zpráva zmizet. Můžete nastavit délku od 5 vteřin až po celý jeden den.

secretconv-nwsrm-final-0-0

Naneštěstí pro některé uživatele, tajná konverzace nedisponuje některými funkcemi – GIF a video zprávy. Samozřejmostí je posílání fotografií a zašifrovaných smajlíků. Asi je jasná, že i když je funkce dostupná pro všechny uživatele, je nutné mít nejnovější verzi aplikace. Konverzace pak bude dostupná pouze na vašem jediném zařízení a konverzaci jako takovou lze samozřejmě velmi jednoduše smazat v nastavení chatu.

Jak jsem již říkal, Messenger není první aplikací, která se funkcí end-to-end šifrování může pochlubit. Dokonce ani u samotného Facebooku. Letos v dubnu se dočkali už uživatelé WhatsAppu. Mezi další populární aplikace, s touto bezpečností metodou, patří i Telegram, Wire nebo Signal.

Bohužel příliš uživatelů o této možnosti neví a pravděpodobně se ani nedozví. Tudíž značná část konverzací nebude plně šifrována. Nicméně jde o poměrně dobrý krok, jelikož ti, kteří tuto funkci opravdu chtěli a potřebují, se jí nyní dočkali v takto populární aplikaci. Není tak nutné přecházet do jiné a zvát další účastníky.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat