Facebook představil zbrusu novou aplikaci Events

Facebook představil zbrusu novou aplikaci Events
2016-10-11T08:14:46+02:00
• 11. 10. 2016

Každý den více než 100 milionů lidí po celém světě používá služeb americké sociální sítě Facebook. Většina z nich sociální síť používají proto, aby zjistili, jaké události mohou sdílet se svými přáteli – od festivalů až po sousední veletrhy či noční životy. Na Facebooku je každým rokem sdíleno více než sto milionů událostí. Z tohoto čísla se mnohým může zamotat hlava, a abych byl upřímný, mně osobně také. Stejnojmenná společnost však přišla s řešením, díky kterému jen tak nějakou událost nezmeškáte.

Před několika dny jsme se stali svědky představení nové aplikace od Facebooku, a to pod názvem „Events from Facebook“. Nová „appka“ byla navržena tak, aby zájemci, kteří vášnivě vyhledávají možnosti k trávení volného času se svými přáteli, nadcházejících událostí měli vše na jednom místě. Pokud hledáte nějakou zajímavou událost, která by se mohla uskutečnit o víkendu, anebo se jen zajímáte, co se vlastně ve vašem okolí děje, nová aplikace vám skvěle poslouží.

Jak to vlastně funguje?

Když otevřete aplikaci „Events“, můžete velmi rychle dohnat události, která zajímají vaše přátele. Na hlavní stránce se vám mimo jiné objeví události stránek, které jste označili jako „To se mi líbí“, a aktualizace z různých akcí, kam jste se již dříve připojili.

Jestliže hledáte zajímavou akci, která by se mohla uskutečnit o víkendu nebo právě teď, můžete velmi lehce prohledávat doporučené události v závislosti na aktuálním čase, lokaci a vašich zájmech.  Dále je možné prozkoumat události, kde se právě nacházíte, nebo v místech, které si vyhledáte pomocí interaktivní mapy. Samozřejmostí je také vyhledávání akcí ve vámi zvoleném městě, tedy pokud zrovna plánujete nějaký výlet.

events

A konečně to nejlepší, v aplikaci „Events“ můžete sledovat veškeré své události v kalendáři, díky kterému můžete zjistit, jaké události jste již navštívili či vás čekají. Skvělou „fičurou“ je možnost propojení více kalendářů s tím od Facebooku. Tudíž se velmi jednoduše dozvíte, zda máte v určitý den čas, anebo jste zaneprázdněni jinou aktivitou.

Všechny akce, o které se zajímáte v rámci aplikace „Events“, uvidí vaši přátele na Facebooku. Vaši přátelé se tak k vám mohou připojit, aniž by museli novou „appku“ stáhnout.  Novinka je prozatím dostupná pouze v App Storu (USA) pro uživatele iPhonu. Během příštích následujících dnů bude dostupná také pro Android.

Zdroj: newsroom.fb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat