Dotekomanie.cz v3.3 – ve víru notifikací

Dotekomanie.cz v3.3 – ve víru notifikací
2016-09-06T07:04:34+02:00
• 6. 9. 2016
5

Od poslední aktualizace naší aplikace pro Android uplynulo pár měsíců, přičemž nedávno byla vydána nová verze systému Android 7.0 Nougat. Byl to jeden z důvodů, proč vydat vylepšenou verzi Dotekomanie.cz pro Android. Dnešní aktualizace je ve jménu notifikací.

Nejednou jsme se setkali s dotazem, jak nastavit frekvenci upozornění na nové články. Odpověď je jednoduchá, uživatel nemusí nic nastavovat. Aplikace jako taková se nedotazuje našich serverů na články hlavně proto, aby sama nadbytečně nečerpala data a energii smartphonu. Je v podstatě neaktivní až do doby, kdy ji naše servery upozorní. Díky tomu dochází k velké úspoře. Právě tento systém prošel významnou změnou, zejména pod kapotou. I tak došlo na několik novinek.

Podpora Android 7.0 Nougat

Sedmá verze mobilního operačního systému od Googlu nám nabízí nové možnosti, které se týkají zobrazování notifikací. Do této chvíle neměl uživatel možnost si vybrat jeden konkrétní článek, pokud na něho čekalo například pět upozornění. Po kliknutí na notifikace se spustila aplikace.

2016-09-05 18.21.25 2016-09-05 18.21.36 2016-09-05 18.21.54

Android 7.0 zavádí nové možnosti, které nám umožňují seskupovat upozornění. To znamená, že si uživatel může nechat rozbalit příchozí upozornění a vybrat si jeden konkrétní článek, který si chce přečíst. Zbylé notifikace zůstávají, dokud si je jednotlivě nepřečte, případně je může smazat hromadně.

Notifikace na steroidech

Aby toho nebylo málo, rozhodli jsme se s novým systémem notifikací pod kapotou pro jednu zajímavou novinku. Nyní se můžete rozhodnout, na jaké články vás aplikace upozorní. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybyste měli notifikace zapnuté pro všechny články, ale některé dny jsou plné novinek a mobil vám zvoní každou chvíli. Proto si nově můžete vybrat, na co budete upozorněni.

2016-09-05 18.23.01

K dispozici je několik možností. První zachová stávající způsob, kdy jste upozorněni na každý článek. Pak je zde „Jen to nejdůležitější“ – budete upozorněni jen na ty nejdůležitější novinky. Dáme vám například vědět, že vyšla nová verze operačního systému, že přichází do Česka nová služba a podobně. Prostě to, co by vám nemělo uniknout.

Dále si můžete vybrat například notifikace, jež jsou nějak spojené se systémem Android, Windows či iOS. Pokud vás tedy zajímají jen určité články spojené s některým z operačních systémů, stačí jej zaškrtnout. Pokud si tedy zvolíte jen Android a vyjde článek o iOS, nebudete upozorněni.

logo-app Dotekománie.cz Michal Mroček Zdarma ANDROID

Aplikace jako taková nabízí další možnosti, zejména pak pro předplatitele. Ti si mohou nechat zapnout automatický režim přepínání vzhledu, FUP mód, předběžný přístup k nevydaným článkům, možnost ukládání článků na později a hlavně čtení bez reklam nejen v aplikaci, ale také na webu. Měsíčním předplatným ve výši 25 Kč podpoříte nejen aplikaci, ale také další plánované novinky. Případně si můžete zakoupit roční v hodnotě 250 Kč, kde dostanete dva měsíce zdarma.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

ja som (ja_som)

11. 9. 2016, 14:06

Hmmm, emoji v komentoch nefungujú :D
Bolo by ešte fajn dostávať upozornenia na odpoveď na komentár ;)

ja som (ja_som)

6. 9. 2016, 11:21

????????

René Fírek

6. 9. 2016, 9:48

Bravo ????.

Tomáš Valigura

6. 9. 2016, 9:09

Moc líbí ;-). Jak jsem řekl již dříve, aplikace je vymazlená. Děkuji za novinky ;-).

Bezva, jen tak dál. ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat