Evoluce v chytrých hodinkách – co nás v blízké budoucnosti čeká?

Evoluce v chytrých hodinkách – co nás v blízké budoucnosti čeká?
2016-08-17T08:03:45+02:00
• 16. 8. 2016
2

V současnosti je poměrně obtížné jednoduše ovládat chytré hodinky. Dotykové displeje jsou malé na to, aby se mohlo přesně ťuknout na požadované místo. Proto například psaní poznámky do kalendáře může být pro pány s většími prsty nadlidský úkol. Výrobci se snaží tento problém s ovládáním vyřešit pomocí bočních tlačítek.

Tímto směrem se vydaly Apple Watch, Samsung Gear 2 a nyní nově Titan Juxt Pro. Boční tlačítka přebrala částečně funkci ovládání prvků na displeji a usnadnila používání hodinek. Nyní však vědci z nejstarší univerzity ve Skotsku, Univerzity v St. Andrews, přišli s evoluční novinkou, jak velice jednoduše ovládat chytré hodinky.

smartwatch-828786_1920

Jaká nás čeká evoluce?

Na Univerzitě v St. Andrews přidali k chytrým hodinkám software nazvaný WacthMi, který využívá několik senzorů: akcelometr, gyroskop a magnetometr. Výsledky tohoto objevu jsou neuvěřitelné. Software posouvá možnosti ovládání, přičemž není nutné přidávat hardware. Ovládání hodinek pomocí tohoto doplňku je velice usnadněno a zpřesněno. Bude snazší přesouvat se po obrazovce, psát, listovat složkami a spoustu dalšího.

smartwatches-mainbody
Na to, co vše zvládne nový přídavek k hodinkám, se můžete podívat na anglickém videu.

Prezentace díla akademiků ze skotské univerzity bude na mobilní konferenci MobileHCI 2016 v září ve Florencii v Itálii.

Zdroje: st-andrews.ac.uk, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Co to plácáte??? Doporučuji panu autorovi aby si aspoň přečetl o co jde než začne o něčem psát. Očividně pouze zhlédl video ze kterého si vycucal článek. Nevím kde sebral nějaký kovový rámeček, na videu jsou LG Watch Urbane W150 a takto vypadjí. V této „revoluci“ jde naopak o tom že není potřeba vůbec nic měnit či dokupovat, celé je to o využití stávajících senzorů viz.stránky univerzity, kterou mimochodem zmiňujete v tomto blábolu https://www.st-andrews.ac.uk/news/archive/2016/title,629177,en.php

Karel Čapka

VIP 17. 8. 2016, 8:04

Dobré ráno,
děkujeme za upozrnění, chyba již byla opravna.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat