Hudba Play 6.13 – časovač vypnutí či podpora Galaxy Edge

Hudba Play 6.13 – časovač vypnutí či podpora Galaxy Edge
2016-08-24T07:00:20+02:00
• 24. 8. 2016

Poslední dobou jsme se nedočkali přílišného množství aktualizací, co se aplikace Hudba Play týká. Už dříve jsme však měli možnost vidět kusy kódu, jež naznačovaly, že se máme těšit na časovač nebo podporu modelu Galaxy Edge od Samsungu, a jeho zaoblené hrany displeje. To ale není vše, čeká na nás totiž i menší novinka ohledně Android Wear.

Časovač vypnutí ve verzi 6.13

nexus2cee_2016-08-23-04.07.18 časovač vypnutí nexus2cee_2016-08-23-04.07.38

Ještě než se pustím do vysvětlování, jak velmi „zajímavý“ časovač v nové verzi funguje, je důležité zmínit, co se událo v předchozí verzi 6.12. Ta totiž obsahovala náznaky ohledně časovače, nicméně se do té doby jednalo o už zaběhnutý koncept a všichni čekali, že se bude jednat o majoritní funkci celé aplikace. Což je ovšem mýlka, vývojáři mají jiné mínění.

Zaprvé je tedy nutné říci, že časovač najdeme v nastavení aplikace u všeobecných položek. Už nyní lze říci, že se nejedná o dobrý nápad a umístění. Nicméně zklamání pokračuje. Již jme zvyklí na určité zadávání u časovače a jiné u nastavení budíky. Bohužel se tyto dva koncepty střetly. Nyní tedy čas, po nějž bude hudba hrát, je vyobrazen jako nastavení budíky či hodin. Nejedná se sice o až tak zásadní rozdíl, nicméně je nutné myslet i na intuitivnost z pohledu uživatele.

nexus2cee_2016-08-23-11.51.12 nexus2cee_2016-08-23-04.07.58

Poté, co je časovač nastaven a běží, jej můžete rozkliknout a zastavit, popřípadě přenastavit. Ovšem vyvstává otázka, jak zjistím, že hudbu zastavil časovač? Mohu někde rychle a snadno zjistit, za jak dlouho časovač hudu pozastaví? Na první otázku zní odpověď – „nijak“. Odpověď na druhou otázku je stejně přínosná. Musíte totiž opět zalézat do nastavení a zkontrolovat.

Podpora pro Samsung Galaxy Edge [příprava]

Již v předchozí verzi jsme našli zmínky o podpoře chytrého telefonu Galaxy Edge od Samsungu. Respektive jeho speciální vlastnosti, jíž je zaoblená hrana displeje. Bohužel příliš mnoho z nové verze nezjistíme. Snad jen že by některá z následujících verzí aplikace mohla na zaoblené části zobrazovat informace o právě přehrávané hudbě a pár dalších informací.

Moc toho není a spíše se dnes zmiňujeme o té funkci, aby majitelé tohoto modelu věděli, že se pro ně chystá funkcionalita od samotného Googlu.

Hudba pro fitness

Verze 6.13 též nabízí částečnou podporu pro Android Wear. V podstatě se však jedná pouze o jakýsi play list „Hudba pro fitness“.  Tudíž pokud rádi sportujete a disponujete chytrými hodinkami, nově si můžete dopřát speciálně vybrané hudby pro cvičení.

To je z verze 6.13 prozatím vše a doufejme, že si výše zmíněné nedostatky vývojáři vezmou k srdci a dočkáme se lepší aktualizace.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat