Apple představí novinky 7. září – co vše čekat?

Apple představí novinky 7. září – co vše čekat?
2016-08-30T11:47:41+02:00
• 30. 8. 2016

Apple již tradičně na začátku září představuje několik posledních let novou generaci jeho telefonů iPhone. Letos tomu nebude jinak. Tato kalifornská společnost včera rozeslala pozvánky na keynote, která se bude konat 7. září od 19 hodin. Kromě samotných telefonů se však letos předpokládá představení také Apple Watch 2 a možná i dalších zařízeních. Pojďme se tedy podívat, co můžeme přesně očekávat.

nategorby_2016-aug-29

iPhone 7 a 7 Plus

O nadcházejícím modelu iPhonu by se dalo říct, že víme prakticky vše. Kvůli různým únikům, především přímo z továren, nás tedy Apple letos příliš nepřekvapí. Ačkoli číslovka iPhonu se přehoupne na sedm, což by mělo naznačovat nový design, příliš mnoho se nezmění.

Tělo bude mít stejnou velikost v případě obou modelů a stále stejný tvar. Z přední strany bude novinka dokonce úplně identická. Spekuluje se pak o možné voděodolnosti s certifikací IPx7. K dispozici má být také nová barevná varianta – modrá. Na zadní straně k menším změnám dojde, bude odstraněn plastový proužek a čočka fotoaparátu bude větší. Odstraněn bude také konektor pro připojení sluchátek 3,5 mm jack.

IMG_2777 IMG_2776

V případě menšího modelu iPhone 7 s úhlopříčkou 4,7 palce bude fotoaparát pouze jeden, avšak samotný senzor bude větší a lepší. Rozlišení zůstane na hodnotě 12 MPx, světelnost bude ale výrazně lepší s hodnotou f/1.9, velikost senzoru má být 1/2.6″. Novinkou u menšího modelu má být také optická stabilizace, která byla dlouho výsadou pouze Plus modelu.

Větší model, iPhone 7 Plus, dostane duální fotoaparát s velikostí snímače 1/3″ a světelností f/1.9. Rozlišení bude také 12 MPx. Rozlišení displejů zůstane u obou modelů stejné. Zvětší se však mírně baterie – iPhone 7 dostane baterii o kapacitě 1960 mAh oproti 1715 mAh u iPhonu 6s a větší dostane 2910 mAh oproti 2750 mAh.

iP7

Uvnitř má tepat procesor Apple A10, který má být vyrobený 16nm procesem FinFET. Ten tak bude pravděpodobně výkonnější a zase o něco úspornější. Operační paměť bude u menšího modelu zachována na hodnotě 2 GB, u většího má být velikost 3 GB. Základní velikost úložiště má být 32 GB, další varianty mají být 128 GB a 256 GB.

iphone-7-colors iphone-7-boitier-dore

Apple Watch 2

Hodinky Apple Watch druhé generace jsme ještě neviděli, žádné fotografie z továren neunikly. Dle spekulací a různých zákulisních informací má mít druhá generace úplně stejný design jako první. K vylepšení dojde především uvnitř. Procesor bude rychlejší a úspornější. Baterie má mít o 35 procent větší kapacitu.

Apple-Watch-2-concept-by-Eric-Huismann-780x439

Velkou novinkou však má být integrace GPS. Díky tomu bude možné přesně měřit a sledovat sportovní výkony. Krom toho má být přidán také barometr. Hodinky budou však stále z větší části závislé na iPhonu, protože slot na SIM či podporu pro eSIM dostat nemají.

Další produkty?

Představení výše uvedených zařízení je vcelku jisté. Dále bychom se mohli dočkat nových tabletů iPad, o těch však žádné spekulace neunikly. Přijít má také nová generace počítačů Macbook Pro a Air, ty však dle posledních informací budou představeny až v říjnu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat