Xiaomi – konečně podpora 800MHz LTE frekvence? aktualizováno

Xiaomi – konečně podpora 800MHz LTE frekvence? [aktualizováno]
2016-06-25T20:15:56+02:00
• 25. 6. 2016
5

Společnost Xiaomi umí nabídnout velmi dobrá zařízení za přijatelné ceny. V recenzích získávají kladná hodnocení, ale většinou je velkým mínusem podpora LTE frekvencí. Například top model Xiaomi Mi5 nepodporuje velmi důležitou frekvenci pro Českou republiku – konkrétně 800 MHz (B20).

Xiaomi-Redmi-3s1

Xiaomi mobily zvládají vyšší frekvence, které jsou ve městech, ale jakmile vyjedete na venkov nebo do menších měst, tak se musíte spokojit s 3G, pokud to umožňuje mobilní síť. Zatím jsme neviděli jakýkoliv posun u tohoto výrobce, nebo aspoň náznak, že by došlo na rozšíření podpory LTE.

Avšak v tichosti se objevilo zařízení, které by mohlo zaujmout nejednoho zájemce o Xiaomi smartphone. Konkrétně jde o Xiaomi Redmi Note 3 Special Edition. V podstatě se jedná o běžný model, jenž byl vytvořen pro tchajvanský trh. U něj najdeme rozšířenou podporu LTE. Oficiální stránky uvádějí následující frekvence – LTE FDD B1/2/3/4/5/7/8/20/28.

800MHz LTE

Pro Českou republiku jsou důležité konkrétně B1 (2100 MHz), B3 (1800 MHz), B7 (2600 MHz), B8 (900 MHz) a B20 (800 MHz), tudíž s tímto modelem byste neměli u nás jakýkoliv problém.

Samozřejmě zůstává otázkou, jestli Xiaomi Redmi Note 3 Special Edition bude určen jen pro tchajvanský trh a jestli se jedná jen o výjimku. Tudíž jsme zaslali náš dotaz do společnosti Xiaomi. Jakmile obdržíme odpověď, budeme vás informovat.

Aktualizováno

V Xiaomi nelení a odpovídají novinářům i v sobotu (aspoň našeho času). Dostali jsme vyjádření, že existují plány na rozšíření podpory LTE frekvencí, zejména pak těch používaných v Evropě. Bohužel úzce souvisí s oficiálním vstupem na evropský trh.

Druhou ne moc pozitivní zprávou je i fakt, že v tuto chvíli neexistuje jakýkoliv časový harmonogram, kdy by se tak mohlo stát. Zde je ale nutné připomenout, že by tuto informaci nezveřejnili jen tak v dotazu od novináře, ale nachystali by si něco více oficiálního. Výsledkem tedy je, že neexistuje veřejný harmonogram.

My si tak budeme muset počkat na oznámení o vstupu na evropský trh. Současně by měly jejich smartphony nabídnout kompletní frekvence LTE.

Co se týče výše zmíněného tchajvanského modelu s podporou LTE, tak se jedná o spolupráci Xiaomi s tamějším mobilním operátorem a oficiálním působení na jejich trhu.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tomas Richter

26. 6. 2016, 12:07

Na XDA je ohledne tohoto dost komentaru. Dokonce je moznost stahnout si novy firmware na puvodni Redmi Note 3, ktery bandy odemkne. Jenze kazdy uzivatel zatim skoncil na bootloop. Takze Xiaomi asi opravdu meni strategii ohledne LTE, ale doporucuji pockat na oficialni info. Jinak pokud zacnou podporovat nase bandy, je muj dalsi telefon jasny. A pokud ne, tak jde Xiaomi mimo me.

StavebnyStroj

25. 6. 2016, 11:18

Keby áno tak by potešilo. No neverím.

Wenda Staněk

25. 6. 2016, 7:10

Tohoto zařízení jsem si všiml včera vůbec jsem nevěděl co to je ale škoda že frekvence nejdou odblokovat aktualizací systému.

Jaroslav Dušek

25. 6. 2016, 15:46

Jak bylo už několikrát dokázáno tak jde jenom o zablokované frekvence a samotný čip toto zvládne. Bohužel jde o větší zásah do kódu který se musí přepsat.

thomas blabla

25. 6. 2016, 16:08

A skoušel to někdo i s jinou romkou cm třeba.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat