Vývojáři z Facebooku představili jednoduchý způsob přihlašování

Vývojáři z Facebooku představili jednoduchý způsob přihlašování
2016-10-27T08:55:04+02:00
• 17. 4. 2016

Na konferenci F8, pořádané v San Franciscu, představili vývojáři ze společnosti Facebook nový doplněk nazvaný Account Kit, díky kterému bude přihlašování do různých aplikací jednodušší. Vývojáři aplikací mohou použít Account Kit, vytvořený Facebookem, k jednoduchému přihlášení uživatelů do jejich aplikací. Když se poprvé spustí nová aplikace, je nutné se do ní přihlásit.

Díky Kitu se dá vstoupit buď pomocí propojení se sociální sítí Facebook (ta nebude za vás sdílet nic z aplikace, do které se přihlašujete), nebo pomocí zadání telefonního čísla (jak to známe u aplikací WhatsApp a Viber), nebo můžete zadat svůj e-mail. Pokud nemáte účet u Facebooku a zvolíte možnost přihlášení přes telefonní číslo či e-mail, tak vám přijde sms či e-mail s verifikačním číslem. To již pak stačí opsat a do aplikace jste přihlášení. Existuje i možnost, že po zadání telefonního čísla si necháte poslat ověřovací kód jako notifikaci na Facebooku, namísto sms zprávy do mobilu.

“Mnoha lidem přijde zapamatování si hesel složité, proto jsme vyvinuli Account Kit, díky kterému se do aplikace přihlásíte za pomoci několika málo kliků. Od nynějška odpadá nutnost pro vytváření nového uživatelského jména a hesla. Lidé, kteří se budou přihlašovat pomocí Account Kitu, nejsou žádným způsobem nuceni sdílet informace o sobě ze svého facebookového profilu, dokonce ani nepotřebují mít u nás účet, aby se mohli přihlásit. Díky odstranění problémové bariéry s přihlášením můžete zvýšit počet uživatelů své aplikace,” prohlásila Olga Kuznetsova, facebooková vývojářka.

kit
Vývojová sada nástrojů (SDK kit) je dostupná od 12. dubna pro iOS, Andorid a Java. Vývojáři mají v balíčku základní UI (user interface – uživatelské prostředí), které si mohou přizpůsobit podle vlastních potřeb. V souboru je též obsažena rozvinutější verze přihlašovacího prvku. Account Kit podporuje přihlášení pomocí sms ve 230 zemích světa a celkem 40 jazyků. Pro jednu aplikaci může být odesláno bezplatně až sto tisíc potvrzovacích sms měsíčně. Vývojáři si též mohou tvořit statistiky o tom, jací lidé používají jejich aplikaci. Account Kit jim umožní přizpůsobovat aplikaci přímo na míru podle typu jejích uživatelů.

kit1

Zdroje: , developers.facebook.com, androidcentral.com, venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat