Google I/O 2016 – na co se můžeme těšit

Google I/O 2016 – na co se můžeme těšit
2016-04-21T20:33:17+02:00
• 21. 4. 2016

Za normálních okolností bychom se těšili nejvíce v rámci nadcházející konferenci Google I/O 2016 na Android N, ale tentokrát Google překvapil a uveřejnil Developer Preview ve značném předstihu. O novinkách si můžete přečíst v našem seriálu.

Google právě dnes zveřejnil kompletní program pro I/O 2016. Sice se nepochlubil do detailů, co bude předmětem jednotlivých akcí, ale aspoň můžeme získat přibližný přehled, o čem bude letošní ročník.

Google I/O 2016

Hned první den 18. května slibují přednášky novinky v oblasti hraní s projektem Tango, který existuje již nějakou dobu. Následně Nick Butcher představí novinky v Material Designu, což bude doprovázeno ukázkami implementace. Ještě ten den se odehraje představení novinek v Androidu, kde pravděpodobně budeme seznámeni s těmi stávajícími ve verzi N, ale možná se také dozvíme o těch, které budou až ve finální verzi.

Další přednášky budou věnovány vývoji webových technologií nejen pro mobily. Taktéž se Google zaměří na hraní, zejména s ohledem na využití služeb jako Play Services, YouTube Gaming a Google Play Games Services. Představí se nám nové postupy pro rychlejší a efektivnější načítání obrázků na Androidu. Taktéž se přednášející zaměří na optimalizaci využívání senzorů a lokalizačních služeb na smartphonech.

U optimalizace ještě zůstaneme, jelikož budou představeny novinky pro větší úsporu energie, jenž jsou dostupné v Androidu N. Letos se dostal do programu I/O také Nearby.

V dalších dnech se bude konference ubírat podobnými směry, přičemž se máme těšit i na témata jako TV a virtuální realita. V rámci celé konference najdete také spoustu dalších přednášek věnovaných i jiným platformám. Kompletní program najdete na oficiálních stránkách.

Zdroj: developers.googleblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat