Microsoft pracuje na Windows 10 ROM pro Xiaomi Mi5, OnePlus 2 a OnePlus 3

Microsoft pracuje na Windows 10 ROM pro Xiaomi Mi5, OnePlus 2 a OnePlus 3
2016-03-01T08:45:14+02:00
• 1. 3. 2016
1

Microsoft v minulém roce zveřejnil systém Windows 10 Mobile pro telefony Xiaomi Mi4, které původně běží na Androidu. Letos bude redmondský softwarový gigant rozšiřovat portfólio telefonů, na které půjdou mobilní Windows nainstalovat, přičemž Xiaomi není jediný výrobce, jehož modely se dočkají. Dle příspěvku na síti Weibo, který publikoval zaměstnanec Microsoftu, se údajně chystá Windows 10 Mobile pro Xiaomi Mi5, OnePlus 2 a také OnePlus 3.

weibo-e1456400457168

Již minulý rok bylo sděleno, že Windows 10 Mobile vyjde pro více telefonů od Xiaomi, ale nikdo nepočítal s rozšířením i na modely OnePlus, přičemž model OnePlus 3 ještě ani nebyl představen a Microsoft již připravuje alternativní systém pro tento nadcházející model. Ať už se komukoliv tento přístup líbí, nebo ne, rozhodně jde ze strany Microsoftu o velice zajímavý plán, jak svůj systém nabídnout a ukázat uživatelům, aniž by museli pořizovat nový telefon.

WP_20160110_15_40_48_Pro

A kdo ví, třeba se v budoucnu dočkáme i možnosti dual-bootu systémů Android a Windows 10 Mobile, což by bylo ještě o poznání lepší, jelikož současné řešení vyžaduje kompletní přeinstalaci systému, a tím pádem i úplné nahrazení Androidu systémem od Microsoftu. Zajisté je zde prostor pro další zdokonalení a lepší využití Windows 10 Mobile na telefonech s Androidem, momentálně ale nezbývá než čekat, s jakými inovacemi přijde Microsoft příště.

Zdroj: mspoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

hmm, na op2 bych to klidně zkusil

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat