Picasa je na sklonku svého života

Picasa je na sklonku svého života
2016-02-13T19:33:41+02:00
• 13. 2. 2016
4

Picasa byla na úplném začátku samostatná služba pro sdílení fotografií, kterou v roce 2004 koupila společnost Google. Poslední roky služba přežívá na pozadí a mnoho uživatelů ji stále využívá kvůli funkcím, které stále chybí v nástupci pojmenovaném jednoduše Google Fotky. Picasa je na sklonku svého života, o čemž svědčí fakt, že dlouhou dobu se neobjevily žádné změny.

google-picasa

Google se nyní definitivně rozhodl Picasu zrušit a postupně během roku ji úplně vypne. O své fotografie se nemusíte bát, protože obě služby přistupují ke stejnému zdroji fotografií, nicméně samotné uspořádání se může lišit. V březnu přestane Google podporovat desktopovou verzi Picasa na počítačích. Stále máte čas si všechna alba stáhnout.

Tento krok byl očekávaný a šlo jen o formální rozhodnutí. Google dlouho pracuje na nové službě a dnes jsou fotky dostupné na třech místech – Picasa, Google Disk a Google Fotky. Spoustě uživatelům bude asi chybět, nicméně existuje mnoho jiných služeb pro správu osobních fotografií – osobně využívám Zonerama od české společnosti Zoner, která nemá žádné omezení. Kam ukládáte své fotografie vy?

picasa38_20

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Flickr je nejlepší

VlastikBartos

14. 2. 2016, 10:13

Od počátku existence Picasy ji používám na téměř všechny úpravy fotek. Přestože mám Zoner, používám jej jen výjimečně (úprava světla, retuš apod.). Fotky Google se mi nelíbí, jsou komplikované a nepřehledné.

Jo tak jsem tu novou apku zkusil na W10, ale chová se divně už při instalaci, a i po ní je nějaká divná. Vůbec nekomunikuje, chová se jak vir a ne legální program. Navíc není dostupná ve windows store. Radši jsem ji zatím smazal.

Picasu používám už odjakživa. A to je už mnoho let. V poslední době zápasí u Google s problémem najít fotografie. Vím, že někde jsou, ale kde, to už je těši. Picasa neví, disk tuší a fotografie v G+ dělají mrtvého brouka.
Picasu jsem si oblíbil a bude mi chybět.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat