Huawei představil MateBook – 12″ konvertibl s Windows 10

Huawei představil MateBook – 12″ konvertibl s Windows 10
2016-02-21T15:12:21+02:00
• 21. 2. 2016
1

Společnost Huawei právě na své tiskové konferenci v Barceloně představila konvertibilní zařízení s Windows 10. Jmenuje se Huawei MateBook a disponuje 12″ IPS dispejem s QHD rozlišením. Poměr obrazovky k tělu je 84%, což je velmi dobrá hodnota, navíc dle přítomných redaktorů je prý barevné podání a celková kvalita displeje o mnoho lepší, než u zařízení, jako jsou Surface Pro 4 a iPad Pro.

huawei-matebook-0347.0 huawei-matebook-0295.0

Celé zařízení je zkonstruované z jednoho kusu kovu, tloušťka činí pouhých 6,9 mm a působí velmi elegantním dojmem. Do takto tenkého těla se výrobci podařilo vměstnat baterii o kapacitě 4430 mAh, přičemž Huawei slibuje celodenní výdrž. Zajímavostí je pak přepínač hlasitosti na boku tabletu, nachází se v něm totiž čtečka otisků prstů, přesněji řečeno ta samá čtečka, kterou nalezneme taktéž u modelu Mate 8.

huawei-matebook-0246.0 huawei-matebook-0230.0

Další užitečnou vychytávkou je stylus, který nese označení MatePen. Rozpozná až 2048 úrovní tlaku na hrot, což přijde vhod zejména u psaní a kreslení. Namísto gumy má však na druhém konci laser, který poslouží jako ukazovátko při prezentacích. Pero se nabíjí jen hodinu a používat se pak dá až 100 hodin, než dojde k jeho vybití.

Výkon obstarává nejnovější šestá generace procesorů Core m (m3, m5 nebo m7) od Intelu, interní úložiště disponuje kapacitou 64 GB.

huawei-matebook-0322.0 huawei-matebook-0185.0

K tabletu lze připojit klávesnici, která má k sobě připnuté kožené pouzdro. To dodá tabletu na elegantnosti a zároveň ho částečně chrání před poškozením. Klávesnice je také podsvícení a její součástí je rovněž skleněný touchpad.

Jistou nevýhodou tabletu je přítomnost pouze jediného konektoru, kterým je USB-C. Huawei ale řeší situaci prostřednictvím docku – MateDock. Ten v sobě zahrnuje HDMI, rozšiřující USB sloty a dalších několik konektorů.

huawei-matebook-0366.0 huawei-matebook-0371.0

MateBook půjde do prodeje ještě letos za cenu začínající na 699 dolarech včetně daně. Přesnější období upřesněno nebylo. Za nejdražší variantu pak zákazník zaplatí 1599 dolarů. Příslušenství má následující cenovky: klávesnice – 129 dolarů, stylus MatePen – 59 dolarů, rozšiřující MateDock – 89 dolarů.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

velice hezké, ale bohužel i velice drahé

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat