Ringing Bells Freedom 251 – první chytrý telefon za 4 dolary

Ringing Bells Freedom 251 – první chytrý telefon za 4 dolary
2016-02-21T09:15:42+02:00
• 21. 2. 2016

Ne, nejedná se o chybu v nadpise a ani v tom není žádný chyták, jak by se na první pohled mohlo zdát. Zároveň společnost Ringing Bells není mobilním operátorem, který za několikaletý úvazek rozdává tak rekordně levný model. Tento indický výrobce za velké podpory místní vlády zahajuje prodej zařízení s názvem Freedom 251. Premiér Narendra Modi jej chce dostat do každé rodiny a podpořit čím dál větší rozmach moderních technologií.

Freedom 251 (1)

Telefon disponuje 4palcovým IPS displejem s qHD rozlišením, pod nímž běží čtyřjádrový procesor od neupřesněného dodavatele taktovaný na frekvenci 1,3 GHz a 1GB operační paměť RAM. Interní úložiště má velikost 8 GB, ale můžete ji rozšířit paměťovou microSD kartou až o dalších 32 GB. Zatímco přední panel ještě zabírá 0,3megapixelová kamerka, v zadní části najdete 3,2megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou.

Po softwarové stránce uvnitř běží systém Android v předinstalované verzi 5.1 Lollipop. Základní výbava pokračuje 1 450mAh baterií, podporou 3G sítí, funkcemi WiFi, Bluetooth a GPS. Samotné předobjednávky byly spuštěny za cenu 251 rupií (tj. cca 89 Kč) před dvěma dny, ale vzhledem k obrovskému zájmu jsou momentálně zastaveny. Nejspíš až následující týdny ukážou, zda výrobce vůbec obnoví možnost objednání.

Freedom 251 (3) Freedom 251 (2)

Zdroje: techpp.com, freedom251.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat