HTC zveřejnilo výsledky za rok 2015

HTC zveřejnilo výsledky za rok 2015
2016-01-10T10:10:11+02:00
• 10. 1. 2016
3

Společnost HTC bude ještě hodně dlouho vzpomínat na předcházející rok, který po finančních výsledcích nebyl ani zdaleka tolik úspěšný jako všechny předešlé roky. Tchajwanský výrobce uzavřel rok 2015 vydanou finanční zprávou a je s podivem, že vůbec zveřejnil přesná čísla. Dříve úspěšný producent chytrých telefonů se ani v letošním roce nevzdává a pokusí se zvrátit nepříznivou situaci k lepšímu. Otázkou zůstává, zda vůbec existuje nějaká šance.

HTC-Logo-300x250

Pokud začneme od samotného prosince 2015, tak to evidují 57,08 % meziroční pokles, což je třetí nejhorší měsíc v celém roce. V prosinci 2014 měli tržbu 455,9 milionu dolarů, kdežto letos pouhých 195,7 milionu dolarů. Evidentně ani vánoční svátky nepomohly, a lepší start v novém roce budou tedy muset začít od píky. Meziroční pokles za 12 měsíců dělá propad 35,24 %, což sice není hrůzostrašně vypadajících 50 %. Nicméně chybějících 66,7 miliard dolarů může mít citelný dopad.

Generální ředitel Cher Wang vkládal největší naděje hned do několika modelů. Za zmínku například stojí One M9 nebo rozporuplný One A9, jehož design nápadně či nenápadně kopíruje poslední iPhone od Applu. Hodnotit vstup čerstvé One X9 je poměrně brzy, neboť k uvedení došlo teprve během Vánoc. Dalším tahounem v roce 2016 rozhodně bude očekávaná One M10 nebo brýle pro virtuální realitu pod názvem Vive, které HTC začne prodávat až od dubna.

HTC 2015

Zdroj: gadgetzarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

„rozporuplný One A9, jehož design nápadně či nenápadně kopíruje poslední iPhone od Applu.“ není to náhodou na opak ??

René Zavadil

10. 1. 2016, 12:05

Kdyz zrusi mobily a zameri se na virtualni realitu, mozna je to zachrani.

„je s podivem, že vůbec zveřejnila přesná čísla“ Upozorním, že HTC je obchodovatelné na burze. Tudíž uvedená věta je mimo…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat